Digitale Gemeente Houten

Succesvolle start oefenseizoen Brandweer Houten

zondag 3 september 2006 - Bron: Brandweer Houten

Het Brandweerhuis was op 30 augustus het decor voor de start van het nieuwe oefenseizoen. Commandant Timmermans blikte daarbij, kort terug op de achterliggende periode en schetste een beeld van de lokale, regionale en landelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op de brandweer.

Burgemeester Lamers met alle jubilerende brandweerlieden.

De wervingscampagne voor nieuwe vrijwilligers die in mei werd gehouden en het motto kreeg jij drukt je snor toch niet? resulteerde in het aannemen van vijf nieuwe brandweerleden. Drie daarvan waren al in het bezit van brandweerdiplomas en daarmee direct inzetbaar. Alle vijf werden door de commandant aan het korps voorgesteld.

Het nieuwe oefenrooster kreeg ook veel aandacht. Onder het motto Gewoon lekker oefenen werd het niewue oefenprogramma uiteengezet. Het programma omvat naast de gebruikelijke inzetoefeningen brand, nu ook worden zijn: beknelling onder bouwmateriaal, verplaatsing van gewonden op hoogte, werken op hoogte, instorting en het verplaatsen van lasten op moeilijk bereikbare locaties. Hiervoor is bewust gekozen om tijdig berekend te zijn op mogelijke calamiteiten tijdens de grootse nieuwbouw activiteiten in het centrum van Houten.

In het tweede gedeelte van de bijeenkomst sprak Burgemeester Lamers zijn waardering uit op de wijze waarop de posten Houten en Schalkwijk invulling hadden gegeven aan het overlijden van brandweervrijwilliger Ton Raaijmakers.

Veel aandacht ging ook uit naar de diverse aanstellingen, diplomas, bevorderingen en jubilea.
De Burgemeester overhandigde twee aanstellingen aan de nieuwe aspirant brandwachten. De drie andere nieuwe leden kregen de aanstelling van brandwacht 1e klas. Vier aspirant brandwachten kregen een vaste aanstelling. Eén aspirant werd bevorderd tot brandwacht, wegens het behalen van het diploma. Twee leden werden tenslotte werden bevorderd tot aspirant onderbrandmeester.
De Burgemeester gaf aan blij te zijn met de prima sfeer op de beide brandweer posten. Een belangrijk onderdeel daarbij is de saamhorigheid die er voor zorgt dat leden niet snel vertrekken. Hij verwees daarbij naar het fors aantal jubilarissen.
Vijf leden kregen een oorkonde met bijbehorende medaille voor twintig jaar, twee voor vijfentwintig jaar en vijf voor dertig jaar vrijwillig dienstverband. Alle jubilarissen kregen ook nog een brandweer aandenken uitgereikt.

Afscheid werd genomen van één vrijwilliger. Deze kreeg naast zijn afscheidscadeau ook een oorkonde overhandigd voor vijftien jaar vrijwillig dienstverband.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).