Gemeente Bernheze


Uw mening over het burgerjaarverslag 2005



Een onhandig formaat, maar een informatief en goed leesbaar geheel. Daarover waren veel inwoners die reageerden op het burgerjaarverslag het eens.

Enkele maanden terug kregen alle inwoners van Bernheze het burgerjaarverslag 2005 in de brievenbus. Wij vroegen u om ons te laten weten wat u er van vond. Wij ontvingen in totaal 47 reacties. 32 mensen stuurden het reactieformulier uit het burgerjaarverslag in en vijftien personen reageerden via de website. Ook kregen we twee anonieme reacties. Die hebben we in dit verslag niet meegenomen. Daarnaast grepen twee inwoners het burgerjaarverslag aan om de gemeente enkele vragen te stellen over andere onderwerpen.

Maar liefst negentien mensen maakten een opmerking over het formaat. Zestien daarvan waren negatief. Het was te groot, onhandig, paste niet in de brievenbus of was moeilijk te bewaren. Degenen die wel te spreken waren over het formaat, vonden dat het verslag daardoor opviel en niet te missen was. Hoewel 30 inwoners positief waren over het verslag als geheel: informatief, goed leesbaar, overzichtelijk, dachten acht inwoners daar anders over. Zij vonden het juist onoverzichtelijk en de informatie niet interessant. Enkele lezers vonden de tekst op een groene achtergrond moeilijk leesbaar en ook vond een aantal inwoners dat er te veel fotos van de burgemeester in stonden.
Verschillende inwoners lieten weten meer informatie over andere onderwerpen in het verslag te willen, onder andere over inwoneraantallen van de verschillende kernen, de inkomsten en uitgaven van de gemeente en de voornemens voor de komende jaren. Ook kregen we een aantal leuke suggesties voor verbeteringen.

Wij zijn blij met deze reacties en zullen daar zeker bij het maken van het volgende burgerjaarverslag rekening mee houden. We gaan in ieder geval nadenken over het formaat en ook zullen we kijken of we de leesbaarheid nog verder kunnen vergroten. Niet alle informatie die inwoners missen, past binnen het karakter van het burgerjaarverslag dat zich met name richt op de kwaliteit van de dienstverlening. Dat neemt niet weg dat we de vele waardevolle suggesties zullen benutten om het burgerjaarverslag over 2006 voor u nog interessanter en aantrekkelijker te maken.

Foto:
Onder de inzenders van de reacties werden twee Bernhezer verrassingspakketten verloot. Mevrouw Van Venrooij-Wilbers uit Nistelrode en mevrouw Thijssen-Van Dongen uit Heesch waren de winnaars. Op de foto ziet u ze samen met burgemeester Heijmans.