SP Tilburg


SP Kamerlid Van Bommel bezoekt Tilburg

Op maandag 4 september brengt SP Tweede-Kamerlid Harry van Bommel een werkbezoek aan Tilburg. Hij zal voornamelijk spreken met allochtonen en hun organisaties.

Het programma ziet er als volgt uit:

16.00 uur:

Gesprek met Antilliaanse bewoners van Tilburg Noord in het gebouw van de Circulo Antilliano Tilburg aan de Goirkestraat. Gespreksonderwerpen zijn o.a. de situatie in de wijk, de inburgeringswet van Minister Verdonk, terugkeerregeling Antilliaanse jongeren en het bewoners-initiatief sport voor kansarme jongeren (honkbal), om uiteindelijk alle bewoners dmv sport en andere activiteiten samen te brengen.

19.30 uur:

Marokkaanse Stichting Tilburg (Berglandweg, Tilburg). Gespreksonderwerpen zijn o.a. de SP-visie op het buitenlandbeleid van Nederland en de andere westerse landen, veiligheid, de toekomst van jongeren, kansen op werk en stageplaatsen, onderwijs, sociale zaken en discriminatie. Ook zal de Marokkaanse moskee in de Stedekestraat ter sprake komen.

De pers is van harte uitgenodigd. Voor meer informatie of het maken van afspraken voor interviews: Veerle Slegers, 06-10019604.