Ingezonden persbericht


Vernieuwen riolering Mauritslaan, Utrecht

De gemeente start maandag 4 september met het vernieuwen van de riolering in de Mauritslaan. Tevens wordt aan de Meentweg de asfaltdeklaag aangebracht. In de Meentweg is vorig jaar gerioleerd en opnieuw geasfalteerd maar de toplaag was nog niet aangebracht. Ter hoogte van Meentweg 168 is een bergbezinkbassin gemaakt. De werkzaamheden duren circa twintig weken.

Werkzaamheden

Op de Meentweg wordt de deklaag van het asfalt aangebracht. Over de exacte datum van de asfaltering krijgt u nader bericht. In de Mauritslaan vervangt de aannemer het huidige riool voor een riool met een grotere diameter. Ter hoogte van Meentweg 168 is in dit voorjaar een bergbezinkbassin gebouwd. Dit is een extra opslagcapaciteit voor regenwater. Het hemelwater dat niet kan worden afgevoerd tijdens hevige regenval wordt hierin opgevangen en stort van hieruit over op het oppervlaktewater van de watergang in het Mauritspark. Het water wat niet overstort wordt teruggepompt in het riool.

Aan de oneven zijde van de Mauritslaan verdwijnt de hoofdleiding, de huizen worden aangesloten op de hoofdleiding aan de even zijde van de straat. Hydron verzorgt deze werkzaamheden en informeert de omwonenden hierover.

Planning

De werkzaamheden geschieden in fasen van circa zestig meter. Grotere stukken mogen in verband met de veiligheid en bereikbaarheid van hulpdiensten niet worden afgezet. De volgende fasering wordt in de Mauritslaan gehanteerd:


1. van de Meentweg naar de Doctor Ariënslaan


2. van de Wethouder Gerssenlaan naar de Doctor Ariënslaan


3. van de Doctor Ariënslaan naar de Rosweydelaan (tot nummer 43)


4. van de Rosweydelaan naar de Dompelaar


5. van de Dompelaar tot aan de Meerndijk

Bereikbaarheid

De woningen in de fasen waar op dat moment gewerkt wordt zijn alleen bereikbaar via het trottoir. Parkeren kan in de directe omgeving of in het gedeelte van de straat waar op dat moment niet gewerkt wordt. Hierdoor neemt de parkeerdruk tijdelijk toe. Actuele informatie over werk aan de weg in de stad Utrecht en een daarop afgestemde routeplanner is te vinden op www.utrecht.nl/bereikbaar