Politieberichten Binnensticht, 09.45 uur

Utrecht, 04-09-2006

Getuigen gezocht van mishandeling

ZEIST De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de mishandeling van een 57-jarige vrouw uit Zeist. De mishandeling vond plaats op donderdagavond 31 augustus omstreeks 23.20 uur op de Graaf Adolflaan.

De vrouw liet haar hond uit toen zij luidruchtige jongeren tegenkwam op de Graaf Adolflaan. De jongeren waren kennelijk afkomstig van een feestavond op een nabijgelegen school.

De vrouw sprak vier meisjes van naar schatting 14 jaar oud aan met het verzoek niet zo te schreeuwen omdat veel ouderen in de buurt al lagen te slapen. Daarop gaf een van de meisjes haar een grote mond.

Toen de vrouw daar wat van zei, werd ze door de meisjes vastgepakt. Een van hen sloeg de bril van haar hoofd. Enkele jongens die aan de overkant van de straat stonden, wisten de vrouw te ontzetten. Het slachtoffer liep een pijnlijke nek en een kapotte bril op.

De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de daders van deze mishandeling. Getuigen die kunnen helpen om deze zaak op te lossen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht: 0900 88 44. Anoniem bellen kan ook, naar 0800 7000.

Verzamelaar auto-emblemen actief?

MAARTENSDIJK In de nacht van woensdag 30 augustus op donderdag 31 augustus zijn aan de Distelvink emblemen van auto's gestolen. Diezelfde nacht kreeg de politie ook de melding dat er aan de Valklaan spiegels van autos werden getrapt.

De politie vraagt ouders alert te zijn op een mogelijk nieuwe verzameling van hun kinderen. Ook omwonenden vraagt de politie op te letten. Betrapt u iemand op heterdaad bij het stelen van een auto-embleem of op het vernielen van autospiegels? Ziet u een verdachte situatie? Aarzel dan niet, maar bel direct de politie via 112.

Weet u wie zich schuldig heeft gemaakt aan het stelen van de emblemen of het vernielen van de autospiegels? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Koperdief gepakt

BILTHOVEN Een 24-jarige Amersfoorter is in de nacht van zondag op maandag aangehouden wegens poging tot diefstal van koper. De politie betrapte de man omstreeks 03.15 uur op heterdaad op een bedrijfsterrein aan de Leijenseweg. Dat gebeurde na een melding dat er twee mannen liepen op het terrein.

De 24-jarige man werd in zijn kraag gegrepen toen hij over een hek probeerde te klimmen. Hij gaf onmiddellijk toe dat hij had geprobeerd koper te stelen. Samen met zijn maat had hij de buit al klaargelegd. De tweede man werd niet aangetroffen. De politie stelt een onderzoek naar hem in. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld.

Caravans uitgebrand

BILTHOVEN De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand die zondag heeft gewoed op een camping aan de Burgemeester van der Borchlaan in Bilthoven. Daarbij gingen twee caravans en een personenauto in vlammen op. Omstreeks 11.10 uur kreeg de politie een melding dat een caravan in brand stond. Toen de agenten arriveerden, was het vuur overgeslagen naar de naastgelegen caravan en een auto. Alle drie brandden volledig uit. Vandaag wordt een technisch onderzoek ingesteld.