Politie Midden- en West Brabant

District Breda maandag 4 september

BREDA, 4 september 2006

Winkeldievegges aangehouden

BREDA: De politie heeft zondagmiddag rond 17.00 uur een 15-jarig meisje uit Waspik en een 16-jarig meisje uit Made aangehouden. De vriendinnen wilde in een winkel in winkelcentrum de Barones twee armbanden en lipgloss mee te nemen zonder te betalen. Een beveiliger was het tweetal echter te slim af. Na verhoor zijn de meisjes overgedragen aan hun ouders.

BREDA: Een 44-jarige Bredase vrouw is maandagochtend rond 11.10 uur aangehouden in een supermarkt aan de Heksenwaag. Zij probeerde daar een pak koffie uit de winkel te stelen, maar werd betrapt door winkelpersoneel. Na verhoor en het betalen van een boete van 130 euro mocht de vrouw, die ook een winkelverbod kreeg, weer naar huis.

Vier aanhoudingen tijdens horecatoezicht Bloemencorso

ZUNDERT: Twee mannen van 35 en 37 jaar uit het Belgische Essen zijn zondagnacht rond 01.00 uur aangehouden op de Molenstraat. De twee broers waren op stap toen de jongste van hen een bekeuring kreeg voor wildplassen. Zijn oudere broer was het hier niet mee eens en bemoeide zich met het gesprek dat agenten hadden met de wildplasser. Ook diverse andere stappers gingen zich ermee te bemoeien. De 37-jarige man trok het bekeuringsboekje uit handen van de agent en weigerde dat terug te geven. Daarop werd hij aangehouden. In het tumult dat daarna ontstond, werden beide agenten dusdanig belaagd dat zij hulp moesten inroepen van andere eenheden. De 35-jarige man ging door het lint toen een agent met zijn hond assistentie kwam verlenen. Ondanks herhaaldelijk verzoek afstand te houden, maakte hij diverse schoppende en zwaaiende bewegingen naar de hond. Uiteindelijk werd hij daarbij in zijn rechteronderarm gebeten door de hond en ging na enige tijd naar de grond en werd aangehouden. De oudste broer verzette zich ook hevig bij zijn aanhouding waardoor agenten genoodzaakt waren gepast geweld te gebruiken.

Een 32-jarige man uit Rijsbergen werd tegen 01.10 uur op de Molenstraat aangehouden nadat hij weigerde te vertrekken uit het horecagebied. De man gedroeg zich recalcitrant en toonde opruiende gedrag. Agenten vroegen hem daarom tot drie keer toe naar huis te gaan, maar daarin had de Rijsbergenaar kennelijk geen zin. Na verhoor is hij met een bekeuring op zak alsnog vertrokken.

De politie heeft rond 03.15 uur een 24-jarige man uit Prinsenbeek aangehouden wegens belediging van een agent. Dat gebeurde op de Molenstraat. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en bedreigde bovendien agenten. Op het politiebureau aangekomen wilde hij niet meewerken aan zijn fouillering en sloeg hij een agent op diens rug. Daarop is de inwoner van Prinsenbeek in verzekering gesteld.

Serie auto-inbraken op parkeerterrein Amphia Langendijk

BREDA: De politie heeft zondagnacht kort na 03.00 uur een melding gekregen van een serie auto-inbraken op het parkeerterrein van Amphia Langendijk. Een beveiligingsmedewerker van het ziekenhuis belde de politie nadat hij constateerde dat er bij twaalf autos was ingebroken. In alle gevallen was een raampje ingeslagen. Wat er precies is buitgemaakt, is nog niet bekend, omdat nog niet alle aangiftes binnen zijn. Agenten die op de melding afkwamen, hebben diverse goederen tussen de auto's aangetroffen. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Bejaarde man overleden na ongeval met vrachtwagen

BREDA: Een 82-jarige man uit Breda is maandagmiddag overleden nadat hij door een vrachtwagen is aangereden. Dat gebeurde rond 13.20 uur op een parkeerterrein aan de Dominee van Pellecomstraat. De vrachtwagenchauffeur, een 28-jarige man uit Deil, wilde net wegrijden, nadat hij een supermarkt had beleverd. De chauffeur reed uit stilstand enkele meters weg, maar merkte al snel dat er iets mis moest zijn. Hij stapte daarop direct uit en zag tot zijn ontsteltenis de zwaargewonde man bij een voorwiel liggen. Daarop reed hij de vrachtwagen snel weer achteruit. Politie en ambulancepersoneel waren vervolgens snel ter plaatse, maar konden helaas niets meer voor de man doen. Vermoedelijk is de bejaarde man voor de vrachtwagen het parkeerterrein overgestoken en heeft de chauffeur hem niet opgemerkt. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. De familie van het slachtoffer is in kennis gesteld.

Snelheidscontroles in Chaam en Breda

BREDA: Bij een snelheidscontrole op de Alphensebaan in Chaam zijn maandagmorgen 405 passanten gecontroleerd, van hen reden er 18 harder dan de toegestane 80 km/uur. De koploper daarbij was een automobilist die 107 km/uur reed.

Op de Academiesingel in Breda werden maandagmiddag 240 bekeuringen uitgeschreven, op een totaal van 3107 passanten. Ter plaatste mag 50 km/uur gereden worden, de highscore was 85 km/uur.

De snelheidscontroles in het district Breda vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2006 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid.

Auteur: Andre van den Hul