Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Augustus

---

Prinses Máxima 6 september 2006 bij presentatie Wereldbevolkingsrapport 2006

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden zal woensdagmiddag 6 september op het ministerie van Buitenlandse Zaken het Wereldbevolkingsrapport 2006 van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties in ontvangst nemen.

Het Wereldbevolkingsrapport, dat jaarlijks door United Nations Population Fund (UNFPA) wordt uitgebracht, heeft dit jaar als titel `A Passage to Hope: Women and International Migration'.

Het rapport maakt de bijdrage van internationaal migrerende vrouwen aan de economie en het sociale welzijn van de landen waar zij zich vestigen en hun thuisland inzichtelijk. Daarnaast is door UNFPA onderzocht met welke uitdagingen en risico's deze vrouwen te maken krijgen.

De Prinses is voornemens het eerste exemplaar van het Wereldbevolkingsrapport in ontvangst te nemen uit handen van Kunio Waki, Deputy Executive Director van UNFPA. De presentatie van het rapport wordt voorgezeten door Joris Voorhoeve, voorzitter van het bestuur van World Population Foundation (WPF). WPF verzorgt voor UNFPA de presentatie en verspreiding van het Wereldbevolkingsrapport in Nederland. WPF werkt in haar projecten en door middel van lobbyactiviteiten aan de versterking van de positie van vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden.

Omdat jongeren een derde van het totaal aantal migranten vormen, introduceert het Wereldbevolkingsrapport dit jaar een speciale jeugdeditie waarin de ervaringen van jonge migranten in hun eigen woorden zijn opgetekend.

8 augustus 2006

© RVD