Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn, Voorst en Waterschap Veluwe presenteren gebiedsvisie voor Weteringse Broek

Op woensdag 6 september aanstaande presenteren de gemeenten Apeldoorn, Voorst en Waterschap Veluwe de nieuwe gebiedsvisie voor het Weteringse Broek. De informatiebijeenkomst vindt plaats in Café De Groot in De Vecht van 19.30 tot 22.00 uur.

De visie voor het gebied is tot stand gekomen op basis van drie uitgangpunten: wonen, werken en recreëren en de drie partijen willen de kenmerkende eigenschappen van het Weteringse Broek als de weteringen, bossages en het agrarisch landschap behouden en waar mogelijk versterken.

Begin 2002 presenteerden de gemeenten Apeldoorn, Voorst en Waterschap Veluwe een masterplan voor het gebied. Dit plan vond toen onvoldoende draagvlak. Waarna opnieuw het proces is opgestart, dit maal met een nadrukkelijke inbreng van bewoners, ondernemers en gebruikers van het Weteringse Broek. Door enquetes (in 2003), gebiedsbijeenkomsten (in 2004) en zogenaamde keukentafelgesprekken met individuele bewoners en bedrijven (in 2005) vergaarden de drie overheden kennis over het gebied en de wensen die er leven.

De voorstellen die op basis van deze informatie zijn gemaakt hebben de gemeenten en het waterschap voorgelegd aan een zogenoemde klankbordgroep, samengesteld uit bewoners, ondernemers uit het gebied en vertegenwoordigers van diverse instanties. Naast het beoordelen van de plannen bracht de klankbordgroep gebiedskennis in en dacht mee over de planvorming.

Het gebied Weteringse Broek ligt op grondgebied van de gemeente Voorst en Apeldoorn.
Aan de noordzijde is de Beemterweg de grens, aan de westzijde de Nieuwe Wetering en het gebied tussen de Drostendijk en de Terwoldseweg aan de A50, aan de oostzijde de Groote Wetering en in het zuiden wordt de grens gevormd door de Groote Wetering en de Holthoevensestraat. Het gebied is ongeveer 500 hectare groot.

De gebiedsvisie ligt met ingang van 7 september 2006 zes weken voor iedereen ter inzage in het Stadswarenhuis van Gemeente Apeldoorn, Marktplein 1 te Apeldoorn,
de balie van de afdeling VGB in het Gemeentehuis van Voorst, H. W. Iordenseweg 17 te Twello en in het Waterschapshuis van Waterschap Veluwe, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn. Men kan tot 20 oktober 2006 reageren op de visie. De visie is tevens te downloaden via www.apeldoorn.nl/weteringsebroek, www.voorst.nl/weteringsebroek en www.veluwe.nl.
Op basis van de ingekomen inspraakreacties wordt door de gemeenten en het Waterschap een inspraaknotitie gemaakt, die mogelijk leidt tot bijstelling van de gebiedsvisie. De gebiedsvisie wordt daarna aangeboden aan het bestuur van Apeldoorn, Voorst en Waterschap Veluwe, waarna de definitieve vaststelling volgt.

Voor het laatst bijgewerkt op: 31-aug-2006 02:45