Gemeente Den Haag

Vanaf 6 september is in het Milieu Informatie Centrum de tentoonstelling Ondergronds te zien. Kinderen vanaf negen jaar komen door deze interactieve tentoonstelling alles te weten over het Haagse riool. Ook is te zien hoe vervuilde grond en grondwater weer schoon wordt gemaakt en wat een insitu-systeem is.

Maak kennis met de wereld onder de grond!
Elke dag lopen we rond en realiseren ons niet wat er allemaal onder de grond gebeurt. De dienst Stadsbeheer is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in de stad; straten, trottoirs, pleinen, plantsoenen en parken. Maar Stadsbeheer is ook actief onder de grond. Een uitgebreid rioolstelsel en tal van kabels en leidingen doorsnijden de stad. Ook tunnels worden gegraven en onderhouden en vervuilde grond moet worden opgeruimd.

Tijdens de tentoonstelling Ondergronds maakt de Haagse jeugd kennis met deze wereld onder de grond. Op woensdagmiddagen en tijdens de herfstvakantie worden er speciale workshops gegeven. In een 'rioolavontuur' leren kinderen wat precies de functie van een riool is. Het stelsel kan zelfs met camera's worden geïnspecteerd. In de workshop "bodemonderzoek" treffen de kinderen een ondergrondse tank aan in het Milieu Informatie Centrum. Met behulp van sporenonderzoek en het uitpluizen van bodemmonsters ontdekken ze in welke mate de bodem verontreinigd is en wat ze hieraan kunnen doen.

Gratis toegang
Het Milieu Informatie Centrum ligt aan de Paviljoensgracht 3 in Den Haag. De tentoonstelling is van 6 september t/m 15 december geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur. Toegang is gratis, begeleiding verplicht en groepen vanaf zes personen dienen zich aan te melden via (070) 353 69 99.
Ook tijdens de herfstvakantie is het Milieu Informatie Centrum geopend. Meer informatie staat op www.denhaag.nl/mic.