Politie Haaglanden

persberichten 6 september

Haaglanden, 06-09-2006

Undercover bierdrinkers aangehouden
Den Haag Twee inwoners van Den Haag dachten gisteravond omstreeks
19.30 uur in het Huijgenspark het daar geldende alcoholverbod te kunnen omzeilen door bier in milkshakebekers te gieten. De actie van de mannen (van 32 en 44 jaar oud) werd echter gezien door medewerkers van de monitorcentrale van politie Haaglanden die live de beelden bekijken van de toezichtcameras in het Huijgenspark. Collegas op straat konden daarop de mannen aanhouden en proces-verbaal tegen hen opmaken. De twee mogen zich bovendien 24 uur lang in of rond het Huijgenspark begeven.

Beresterke verdachte ingerekend
Den Haag Met de nodige moeite hebben politieagenten gisterochtend omstreeks 10.55 uur een 29-jarige man uit Den Haag aangehouden. De verdachte bood samen met een handlanger twee agenten in burger in de Mijtensstraat voor vijf euro een fiets te koop aan. De agenten in burger bedankten voor de fiets, vervolgden hun weg en seinden geüniformeerde collegas in. Toen deze de man wilden aanhouden, ontstond een worsteling. Drie agenten wisten de 29-jarige tegen de grond te werken, maar de verdachte stond met de drie bovenop zich gewoon weer op. Uiteindelijk lukte het om de man met behulp van pepperspray en handboeien enigszins onder controle te krijgen. Op het moment dat de agenten de verdachte in een politieauto wilden zetten, lukte het hem nog wel om met zijn hoofd enkele deuken in de wagen te slaan. Op het politiebureau trapte de man ook nog een ruit stuk. Zowel de 29-jarige als drie agenten raakten bij de aanhouding licht gewond. De 17-jarige handlanger van de 29-jarige kon zonder veel moeite worden ingerekend.

Eigenaar houdt autokraker aan
Den Haag - De politie heeft gisteravond omstreeks 23.45 uur in de Pretoriusstraat een 46-jarige man aangehouden die wordt verdacht van een autokraak. De man werd aan de politie overgedragen door de eigenaar van de auto waarin was ingebroken. Deze man hoorde het alarm van zijn auto afgaan en ontdekte dat de wagen was opengebroken toen hij ging kijken. De autoradio was weggenomen. Een getuige vertelde de eigenaar van de auto welke richting de autokraker was opgelopen. De man zag de verdachte en hield deze aan om hem even later aan de politie over te dragen.

Verdachte fietsendief aangehouden
Den Haag - Medewerkers van de monitorcentrale van Politie Haaglanden zagen via de camera's hoe een 21-jarige Haagse man woensdag 6 september rond 4.00 uur probeerde een fiets te stelen op het Koningin Julianaplein. Politieagenten werden ter plaatse gestuurd en troffen daar de verdachte aan, met een damesfiets waarvan het slot verbroken was. De man werd aangehouden op verdenking van fietsendiefstal en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte verklaarde daar dat hij niet zelf het slot verbroken had, maar dat hij tussen de fietsen naar een oude fiets gezocht had zodat hij niet naar huis hoefde te lopen.

Verdachte van schietpartij meldt zich bij politie Den Haag - Een getuige meldde dinsdag 5 september rond 22.00 uur dat een man meerdere schoten gelost had op een pand aan de Usselincxstraat. Vervolgens zou de man met een auto zijn weggereden. De woning was op het moment van de schietpartij leeg, er vielen geen gewonden. Politieagenten gingen ter plaatse en startten onmiddellijk een onderzoek in de omgeving van de Usselincxstraat. Omdat het hier een vuurwapengevaarlijk verdachte betrof, werd toestemming aan het OM gevraagd om het arrestatieteam te mogen inzetten. Uiteindelijk bleek deze inzet niet nodig; de verdachte van de schietpartij, een 35-jarige Hagenaar, meldde zich rond 0.15 uur aan een politiebureau en gaf zichzelf aan. De aanleiding voor de schietpartij lag in de relationele sfeer.

Caissière gewond bij mishandeling, verdachte aangehouden Den Haag - Een groep van tien personen is dinsdag 5 augustus rond
20.00 uur een supermarkt in de Keizerstraat binnengedrongen en heeft daar twee klanten en twee caissières mishandeld. Een van de caissières raakte daarbij gewond, zij is met een ambulance vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis. Aan de hand van het signalement konden politieagenten een verdachte uit de groep van tien aanhouden. Deze verdachte, een 16-jarige Hagenaar, is meegenomen naar het politiebureau. De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Mensen die dinsdag 5 september rond 20.00 uur in of in de omgeving van de supermarkt aan de Keizerstraat waren en die mogelijk informatie hebben over de identiteit van de daders, worden opgeroepen zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Getuigen oproep: straatroof mobiel
Den Haag - Een 36-jarige Haagse werd dinsdag 5 september rond 10.30 uur op de Pieter Langendijkstraat slachtoffer van beroving van haar mobiele telefoon. Het slachtoffer liep te bellen toen zij benaderd werd door een man op een donkerkleurige fiets. De verdachte gaf het slachtoffer een klap in het gezicht en trok de telefoon uit haar hand. Hij is weggefietst in de richting van de Jan Luykenlaan. Het betrof een man van rond de 18 jaar met een mager postuur, opvallend rode handen en zwart krullend haar. Hij droeg een half lange beige jas. Getuigen die informatie hebben over deze beroving kunnen contact opnemen met politiebureau Zuiderpark via: 0900 - 8844.

Auto-inbrekers op heterdaad betrapt
Den Haag - Twee verdachten van 18 en 46 jaar zijn dinsdag 5 september rond 16.30 uur aangehouden, omdat zij hadden ingebroken in een auto aan de Vreeswijkstraat.
Een politieagent zag in zijn vrije tijd de verdachten inbreken en alarmeerde zijn collegas. Beide verdachten zijn aangehouden. De mannen hadden uit het voertuig een invalidenparkeerkaart gestolen.

Fietser door automobilist aangereden
Den Haag - Een 70-jarige vrouw uit Den Haag werd dinsdag 5 september rond 13.00 uur slachtoffer van een aanrijding met een 65-jarige automobiliste uit Den Haag. De automobiliste stak de Thorbeckelaan over en zag daarbij de fietster, die van rechts kwam over het hoofd. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Vechtpartij wordt steekpartij
Den Haag - Bij een voetbalvereniging aan de Steenwijklaan vond dinsdag
5 september rond 20.00 uur een vechtpartij plaats. Drie Hagenaars tussen de 20 en de 26 jaar kregen ruzie en gingen met elkaar op de vuist, waarbij één van de verdachte met een mes in zijn kuit werd gestoken. Alle drie de verdachten zijn aangehouden en het mes is in beslaggenomen. De politie onderzoekt de aanleiding van de vechtpartij.

Onder invloed tegen paal
Rijswijk Een 27-jarige automobilist uit Rijswijk trachtte op woensdag
6 september rond middernacht op de Prinses Beatrixlaan een overstekende kat te ontwijken. Dat lukte de man maar hij botste wel frontaal tegen een lantaarnpaal. Politieagenten die ter plaatse kwamen constateerden dat de man alcohol had gedronken. Aan het bureau boes de man 285 ug/l. Zijn voertuig raakte door de aanrijding total loss.


14-jarige op mini-bike
Poeldijk Een 14-jarige jongen uit Honselersdijk werd op dinsdag 5 september om 20:35 uur op de Uranus betrapt terwijl hij met en mini-bike over de weg reed. De politie nam de mini-bike in beslag en de jongen kreeg een proces-verbaal. Het rijden met een mini-bike op de openbare weg is verboden.


25 bonnen bij gordelcontrole
s-Gravenzande Bij een gecombineerde snelheids- en autogordelcontrole op de Koningin Julianaweg op dinsdag 5 september tussen 13:00 en 16:00 uur kregen 25 automobilisten een bekeuring wegens het niet dragen van de verplichte autogordel. Daarnaast werden 53 automobilisten bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur.

Voorrangsfout leidt tot aanrijding
Zoetermeer Een 68-jarige automobiliste uit Zoetermeer veroorzaakte op dinsdag 5 september om 12:30 uur op de Denemarkenlaan een aanrijding. De vrouw wilde linksaf de Duitslandlaan op rijden en zag daarbij een
22-jarige automobiliste die haar tegemoet kwam over het hoofd. Beide voertuigen werden door de botsing flink beschadigd.

Politie zoekt getuigen aanrijding
Zoetermeer Politie Haaglanden zoekt getuigen van een aanrijding op de Nassaulaan. Een 17-jarige bromfietser uit Zoetermeer werd op dinsdag 5 september om 22:30 uur op de kruising met de Clauslaan aangereden door een nog onbekende automobilist die vanaf de Nassaulaan rechtsaf de Clauslaan op reed. Deze automobilist raakte tevens een 14-jarige fietser die ook ten val kwam. De automobilist reed door. De 17-jarige bromfietser werd met o.a. een hersenschudding vervoerd naar een ziekenhuis. Getuigen worden verzocht zich te melden aan bureau Zoetermeer of telefonisch via 0900-8844.