Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer (17) opgepakt na geweld tegen vriendin
Publicatiedatum: 6-9-2006 10:42:48

Arnhem - De politie van Arnhem heeft dinsdagavond een zeventienjarige jongen uit die stad aangehouden op verdenking van onder meer poging tot zware mishandeling van zijn vijftienjarige vriendin. De politie kwam de jongen op het spoor nadat rond kwart voor vijf door omstanders in de wijk Rijkerswoerd was gezien dat een meisje met geweld zou zijn meegenomen door een bromfietser. Nadat agenten vergeefs naar de twee hadden uitgezien kwam later meer informatie binnen waardoor de verdenking op de zeventienjarige Arnhemmer kwam te liggen. De jongen werd in zijn ouderlijk huis aangetroffen. Ook het slachtoffer werd bij haar ouders thuis aangetroffen. Het meisje bleek een verwonding aan haar gezicht te hebben. Volgens getuigen zou de jongen het meisje op straat een kopstoot hebben gegeven en haar vervolgens hebben meegenomen. De jonge Arnhemmer is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duitser op heterdaad betrapt bij autodiefstal

Publicatiedatum: 6-9-2006 10:41:05

Arnhem - Een 21-jarige man uit het Duitse Wiesbaden is in de nacht van dinsdag op woensdag in Arnhem op heterdaad betrapt bij autodiefstal. De man werd omstreeks half drie op het Nieuwe Plein door de eigenaar zelf opgepakt en aan de politie overgedragen. De eigenaar, een 46-jarige Arnhemmer, stuitte op een vreemdeling in zijn auto die kennelijk probeerde de motor te starten. De Arnhemmer bedacht zich geen moment en haalde de vreemdeling uit zijn wagen waarna de politie gewaarschuwd werd. De Duitser had bij zijn aanhouding tegenover de politie verklaard dat zijn eigen auto, een soortgelijke als waarin hij was aangetroffen, in Amsterdam was afgesleept. Aangezien hij daar de rekening niet van kon voldoen besloot hij de Arnhemse wagen maar mee te nemen, aldus zijn verklaring. De man is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto in beslag na rijden zonder rijbewijs

Publicatiedatum: 6-9-2006 10:40:08

Arnhem - Een 30-jarige Arnhemmer is dinsdagmiddag zijn auto kwijt geraakt nadat hij door de politie was betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Agenten hadden de Arnhemmer kort daarvoor over de Eindhovensingel zien rijden. De man, een bekende van de politie, bleek al eerder te zijn gepakt voor het rijden zonder rijbewijs. Bij de laatste keer was hij gewaarschuwd dat hij bij de volgende keer zijn auto kwijt zou raken. Tegen de man is (wederom) proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verdachte winkeldief dankzij getuigen ingerekend
Publicatiedatum: 6-9-2006 10:39:25

Arnhem - Dankzij twee alerte getuigen heeft de Arnhemse politie dinsdag een verdachte van winkeldiefstal kunnen inrekenen. De getuigen zagen even voor zes uur een man met twee leren tassen een warenhuis aan het Velperplein uitrennen. De getuigen zetten te voet de achtervolging in en waarschuwden intussen de politie. De verdachte winkeldief bleek inmiddels een pand in de wijk Klarendal te zijn binnengevlucht. Kort daarna zou de man volgens de getuigen het pand weer zijn uitgelopen. Op de Hertogstraat werd de verdachte, een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, op aanwijzen van de getuigen aangehouden. De buit, ter waarde van 150 euro, bleek hij nog steeds bij zich te hebben. De man, een zogenoemde veelpleger, is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dagvaarding na diefstal enveloppen

Publicatiedatum: 6-9-2006 10:37:56

Arnhem - Een 67-jarige Arnhemmer heeft dinsdag van justitie een dagvaarding gekregen in verband met winkeldiefstal. De man werd daarvoor rond kwart over drie aangehouden bij een warenhuis aan de Ketelstraat. Een beveiligingsmedewerker had gezien dat de Arnhemmer de enveloppen wegstopte en de winkel uitliep zonder te betalen. De man werd aan de politie overgedragen en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---