Politieberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 06-09-2006

Rijden met ontzegging

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden omdat hij auto reed met een rijontzegging.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder van een personenauto al bellend over de Engelen van Pijlsweerdstraat rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en werd op zijn rijgedrag aangesproken. Omdat de man zich niet kon legitimeren werd hij meegenomen naar het bureau. Hier gaf hij in eerste instantie een valse naam op. De agenten konden snel zijn ware identiteit achterhalen en ontdekten dat de 23-jarige man uit Utrecht een rijontzegging had.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan Voorstraat heeft de politie dinsdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Omstreeks 15.10 uur werd de politie gebeld door personeel van de winkel omdat zij een man hadden aangehouden voor het plegen van een diefstal. Op weg naar de winkel kreeg de politie wederom een melding van de winkel omdat de aangehouden verdachte zich agressief ging gedragen.

Eenmaal bij de winkel werd de 45-jarige verdachte uit Utrecht door de politie overgenomen en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Op het bureau bleek dat de verdachte een bekende veelpleger was.

Aangehouden met hennepplantjes

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij een groot aantal dozen met hennepplanten in zijn auto vervoerde.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder een gesloten verklaring op de Jagerskade. De 31-jarige bestuurder uit Helmond kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. In de auto zagen de agenten vijf dozen staan met stekjes van hennepplanten.

Verder trof de politie papieren in de auto aan met beschrijvingen van het opzetten van hennepkwekerijen. De politie heeft het vermoeden dat de man vanuit Helmond naar Utrecht kwam om materiaal te kopen om een hennepplantage op te zetten. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Politie houdt schennispleger aan

(Zie persberichten Stad Utrecht dd 05-09-2006)

UTRECHT In Terwijde hield de politie dinsdag 5 september op een bouwterrein op de Salvador Dalistraat een verdachte aan van schennispleging.

De man wordt verdacht een 12-jarig meisje uit Vleuten maandagochtend te hebben lastiggevallen. Omstreeks 08.00 uur liet het meisje honden uit op de Smalle Themaat toen zij een man zag in een kleine auto. Op het moment dat zij hem wilde passeren, stapte hij uit en toonde zijn geslachtsdeel. Ook sprak hij haar aan.

Het meisje rende naar huis en belde direct de politie. Naar aanleiding van dit incident werd besloten om de volgende dag in de omgeving te gaan posten. Tijdens de actie werden politieagenten op de Hof ter Weydeweg aangesproken door drie meisjes op een fiets. Zij gaven aan ook te zijn lastiggevallen door een man. Eén van de meisjes had het kenteken van zijn auto genoteerd. De politie stelde een onderzoek in wat leidde tot de aanhouding van de verdachte, een 24-jarige man uit Enschede. Hij voldeed aan het signalement. De man wordt verdacht de laatste twee dagen drie keer schennis te hebben gepleegd in deze omgeving. De politie heeft de zaak in onderzoek.