Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, september 2006

|Industrial marketing in the new branding arena   |ISBN 9013038743          |
|HOW TO SURVIVE THE WAR BETWEEN PRIVATE LABELS,   |                         |
|PRIVATE BRANDS AND MANUFACTURER BRANDS           |                         |
Met het verschijnen van de uitgave "Industrial marketing in the new branding arena" heeft de marketingprofessional bij industriële ondernemingen een gedegen instrumentarium in de handen om zijn bijdrage te geven aan het fenomeen private labels. Antwoord wordt gegeven wat dit nu voor hen voor implicaties heeft in de keten.

De markten zijn als nooit tevoren in beweging. De consument wil steeds betere producten tegen een steeds lagere prijs. Product life cycles worden korter want de consument wil iedere keer en vooral steeds sneller weer wat nieuws. De oude scheiding tussen fabrikant en retailer is zichtbaar aan het verschuiven. Grote retailorganisaties en inkoopcombinaties grijpen vaker naar mogelijkheden om private labels in hun formule neer te zetten. Tevens worden formules als Ikea en H&M zo goed gemanaged dat hier niet langer sprake is van private labels maar van Private Brands. Retailers willen net als A-merken op deze brands innoveren. Ze kopiëren niet langer alleen om goedkoop te zijn, maar ze ontwikkelen hun productportfolio om het imago van de formule te verstevigen en daarmee de klantenloyaliteit te verhogen. Daarnaast zijn de logistieke mogelijkheden enorm uitgebreid. En wat te zeggen van de voortschrijdende informatietechnologie die telkens weer betere analyses mogelijk maakt? Al met al een wereld die voortdurend complexer en sneller wordt en waar fabrikanten die aan de industriële kant van de supplychain opereren hun rol moeten zien te bepalen. Industriële marketing op zichzelf is nog altijd een discipline waar veel te weinig aandacht aan wordt besteed in de literatuur. Toch staan industriële bedrijven vaak aan het begin van grote ontwikkelingen in de waardeketen. Ze zijn daarom ook een bepalende factor in het succes van nieuwe productontwikkeling en het op de markt brengen van nieuwe concepten. De samenwerking in de keten verdient om deze reden dan ook veel meer aandacht. Dit boek wil ingaan op deze samenwerking en hoe dit vorm te geven. De belangen van de klanten van de industriële leveranciers beginnen per slot van rekening uiteen te lopen. We onderscheiden in dit boek drie grote clusters van bedrijven die een belangrijke klantengroep voor de industriële bedrijven vormen : De merkfabrikanten, de private labelfabrikanten en de Private Brand fabrikanten. Het inzicht in de verschillende needs van deze clusters en het begrip daarvoor helpt industriële leveranciers om beter aan te sluiten op de verschillende klantbehoeftes. In dit boek wordt veel aandacht gegeven aan ondernemingen zoals Albert Heijn, Tesco en Zara. Dit zijn bedrijven die een grote invloed uitoefenen op de totale waardeketen en daarmee op de industriële leveranciers..

Over de auteur: Paul Moers
Paul Moers heeft rechten en milieukunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie heeft hij zich gespecialiseerd op het terrein van marketing. Paul heeft ervaring in lijnfuncties in zowel B2 B , B2C en retail. Hij heeft o.a gewerkt in nationale en internationale senior functies voor Cargill, Cacao de zaan, Unilever, Albert Heijn en Gall&Gall. Momenteel is hij managing partner van het mede door hem opgerichte bureau HIGHvalue in Amsterdam. Dit bureau specialiseert zich in het bouwen van merken op basis van Brand Prototyping. Daarnaast heeft het bedrijf een succesvolle onderzoekstak die zowel kwantitatief als kwalitatief consumentenonderzoek doet. Paul is tevens schrijver van het Boek New, Private Brands wat in 2005 is uitgegeven en de opkomst van het fenomeen private labels beschrijft. Hij publiceert regelmatig in vakbladen.

Kluwer
Industrial marketing in the new branding arena is een uitgave van Kluwer, prijs E24,95- en is in elke boekhandel en op Internet verkrijgbaar. Meer informatie op Marketingonline.nl