Gemeente Doetinchem

Geen wachtlijst meer voor mensen met schulden


-6 september 2006-
De wachtlijst voor mensen die een beroep doen op schulddienstverlening is weggewerkt. Door verschillende oorzaken, maar vooral door een grotere vraag naar hulp bij schulden, ontstond er in het voorjaar van 2006 een wachtlijst.

Mensen die aanklopten bij het Centraal Loket Schuldhulpverlening werden op die wachtlijst geplaatst. Zij moesten ongeveer 13 weken wachten voordat hun aanvraag in behandeling genomen kon worden. Op 27 juni 2006 stelde het college eenmalig 100.000 euro beschikbaar, waardoor meer schuldhulpverleners konden worden ingezet. Door deze inspanning is de wachtlijst weggewerkt en kunnen mensen die zich met problematische schulden melden bij het Centraal Loket Schuldhulpverlening weer snel worden geholpen.

Centraal Loket Schuldhulpverlening
Vanaf 2000 helpen de gemeente Doetinchem, het Budget Advies Centrum en St. IJsselkring samen inwoners van Doetinchem bij het oplossen van hun schuldproblemen. Inwoners kunnen hulp krijgen in de vorm van begeleiding, schuldsanering, budgetbeheer etc. Deze schulddienstverlening, die vorm heeft gekregen in het Centraal Loket Schulddienstverlening (CLS), voorziet in een grote behoefte. In de loop van de jaren is het aantal aanvragen met ruim 40 procent gestegen. Deze grote toename van het aantal aanvragen schulddienstverlening leidde er toe dat de wachttijd voor nieuwe aanvragen dit jaar opliep tot dertien weken. Bij aanvang van het CLS is afgesproken dat de wachttijd niet meer zou moeten bedragen dan vier weken. De wachttijd ligt nu weer binnen deze norm.