Getronics PinkRoccade



Nieuwegein, 6 september 2006 Nieuwsbericht

CBR kiest voor mobiele applicatie van Getronics PinkRoccade

Sinds enkele maanden gebruikt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) een door Getronics PinkRoccade ontwikkelde mobiele applicatie voor het aanvragen van rijexamens. Na een intensieve proefperiode werken nu bijna alle 600 examinatoren van het CBR met de applicatie.

Voorheen moesten rijscholen rijexamens zeven dagen van tevoren aanvragen. Het CBR verzamelde de benodigde papieren en verzond deze per post naar de examinator op de examenplaats. Na het invullen verstuurde de examinator de papieren dan weer naar de regiokantoren van het CBR, waar de examenresultaten werden verwerkt in een database. De kandidaat moest na het examen met twee documenten naar het gemeenthuis om het rijbewijs daar aan te vragen. Het CBR wil met de mobiele applicatie de aanvraagperiode van het rijexamen verkorten en een basis neerzetten voor verdere koppeling van systemen van het CBR, RDW en de Nederlandse gemeentes.

Voor het CBR ontwikkelde Getronics PinkRoccade een applicatie voor een Personal Digital Assistant (PDA). Ook het ontwerp en de vormgeving van de applicatie is door Getronics PinkRoccade verzorgd. Op de PDA kan de examinator zijn planning en uitslagen bijhouden en deze online naar het CBR versturen. De uitslagen van de examens worden meteen verwerkt. Vanaf 1 oktober kan een examen zelfs tot één dag voor de examendatum worden aangevraagd.

De Mobility Oplossingen van Getronics PinkRoccade maken deel uit van Communication Services, één van de vijf services binnen het portfolio van Getronics PinkRoccade. Centraal in het portfolio staat een toekomstvaste ICT-werkomgeving, voor zowel ondernemingen als overheden. Communication Services zorgt voor de integratie van data, spraak en video, op vaste en mobiele communicatieverbindingen in relatie tot deze werkomgeving.