Gemeente Zaanstad

Stankoverlast regio Zaanstreek/Waterland Vandaag zijn er tientallen klachten binnen gekomen bij de gemeente Zaanstad, Politie en Brandweer over stankoverlast.
06-09-2006

Vandaag zijn er tientallen klachten binnen gekomen bij de gemeente Zaanstad, Politie en Brandweer over stankoverlast. Bewoners klaagden over een penetrante gaslucht, anderen repten over rotte eieren. Waar de lucht vandaan komt is nog niet bekend. Gezien het aantal klachten, ook in de regio Kennemerland en in Amsterdam stelt het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een onderzoek in naar de herkomst van de lucht. De Milieu Ongevallen Dienst van het Ministerie van VROM heeft bovendien een speciale meetwagen ingezet om een nawukeurige analyse van de wolk te maken. De uitslag hiervan zal in de komende dagen bekend worden.

De stankoverlast kan kortdurende klachten opleveren, zoals geïrriteerde ogen en luchtwegen. Deze klachten zijn in principe van voorbijgaande aard. Mochten klachten van langere duur zijn, dan kunnen mensen zich richten tot hun huisarts. De stank manifesteerde zich gisteren al in de regio Kennemerland en Amsterdam. Voor zover bekend, zijn hier geen mensen onwel geworden. Ook in de regio Zaansteek/Waterland zijn dergelijke gevallen niet gemeld.