Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 6 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 06-09-2006

Met onder meer: Getuigen aanrijding gezocht, controles en bedreiging

Getuigen aanrijding gezocht

Purmerend, dinsdag 5 september 2006, 17:01 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen twee personenwagens op de kruising van de Jaagweg met de Verzetslaan (kruising bij de MacDonalds). Dinsdagmiddag rond vijf uur kwam een 64-jarige Purmerender uit de richting van Ilpendam over de Jaagweg rijden. Op de kruising kwam voor hem van rechts een 43-jarige plaatsgenoot uit de Verzetslaan rechtsaf de Jaagweg op rijden. Beide bestuurders beweerden dat zij door groen licht zijn gereden. De politie verzoekt getuigen van de aanrijding kontact op te nemen met wijkteam Purmerend-Overwhere via 0900-8844. Met name de automobilisten die op de Jaagweg stonden te wachten om linksaf te gaan de Verzetslaan op worden verzocht om te reageren.

Snorfietser ontloopt bikers

Purmerend, dinsdag 5 september 2006, 17:16 uur.

Een 16-jarige jongen uit Purmerend wist met zijn snorfiets aan een politiecontrole door bikers te ontkomen. Hij negeerde op het Driegangpad een stopteken en ging er vandoor. Via het kenteken van het voertuig wisten de agenten het huisadres snel op te sporen. Daar werd de jongen door zijn moeder naar huis geroepen en kon hij worden aangehouden. Zijn snorfiets werd op de rollenbank gezet waarna bleek dat het voertuig teveel vermogen had. De Purmerender bleek ook niet in het bezit van een certificaat en verzekering voor de snorfiets. Na verhoor werd de verdachte met diverse bekeuringen in vrijheid gesteld.

Verwarde vrouw

Purmerend, dinsdag 5 september 2006, 21:02 uur.

De politie heeft een 47-jarige vrouw uit Purmerend aangehouden die op de Rudolf Garrelstraat vernielingen had gepleegd. Bij meerdere woningen waren ruitjes vernield en er was een plantenbak omgegooid. De vrouw bleek in de war en zij werd op het politiebureau onderzocht door een psychiatrisch verpleegkundige. Na het innemen van medicatie kon de vrouw aan familie worden meegegeven. Zij zal later worden gehoord voor de vernielingen.

Schermen weg

Zaandam, woensdag 6 september 2006, 02:29 uur.

Bij Kenz, een offshore servicebedrijf aan de Zuiddijk werden in de nacht van dinsdag op woensdag meerdere computerbeeldschermen gestolen. Aan de achter- en voorzijde van het pand waren met trottoirtegels ruiten ingegooid. De inbraak moet hebben plaatsgevonden rond kwart voor twee omdat toen het alarm is afgegaan. Vermoedelijk is voor het vervoer van de gestolen goederen gebruik gemaakt van een auto. Het wijkteam Zaandam-Zuid verzoekt eventuele getuigen kontact op te nemen via 0900-8844.

Schop tegen auto

Purmerend, woensdag 6 september 2006, 00:59 uur.

De politie heeft een 16-jarige Amsterdammer aangehouden die wordt verdacht van vernieling aan een op de Speltstraat geparkeerde auto. Iemand uit een groepje van drie jongelui zou een deuk in een auto getrapt hebben. De Amsterdammer, die vermoedelijk onder invloed van alcohol was, verzette zich hevig tegen de aanhouding en bedreigde de agenten. Een 16-jarige jongen uit Deventer en een 23-jarige vrouw uit Purmerend werden ook aangehouden maar direct nadat bleek dat zij niets hadden vernield weer vrijgelaten. De verdachte verklaarde in de loop van de ochtend dat hij zich niet veel meer kon herinneren.

Bedreiging

Purmerend, maandag 4 september 2006, 11:00 uur.

De politie heeft dinsdag een 17-jarige jongen uit Purmerend aangehouden die wordt verdacht van bedreiging. Hij zou maandag een 14-jarige plaatsgenoot hebben bedreigd met een vuurwapen en vervolgens geld hebben geëist. De verdachte werd aan het bureau ontboden, vervolgens aangehouden en ingesloten.

Onder invloed

Landsmeer, 06 sept, 01:09 uur

Op de IJdoornlaan hebben agenten in de nacht van dinsdag op woensdag een 45-jarige man uit Amsterdam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De bestuurder had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van drie uren en een proces-verbaal.

32 km per uur te hard

Broek in Waterland, 5 sept, 09:30-12:30 uur

Op de Provincialeweg N247 werd dinsdagochtend op snelheid gecontroleerd. In drie uur tijd werden 143 hardrijders betrapt. De hoogste snelheid bedroeg 82 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur. In totaal werd de snelheid van 1510 bestuurders, uit beide richtingen, gemeten.

Ongeduldige bestuurders

Zaanstad, 5 sept.

Op diverse wegen in Zaanstad werden dinsdag verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 63 boetes uitgedeeld. Op de Peperstraat negeerden bestuurders massaal het rode licht:tussen 14:00 en 16:00 uur werden 28 kentekens genoteerd van auto's die niet op het groene licht wilden wachten. Op het Prins Bernhardplein en de Kerkstraat in Wormerveer werd 16 keer door rood gereden. Op de Rozengracht in Zaandam werden negen bestuurders betrapt op het niet dragen van autogordel. De overige boetes waren voor het bellen tijdens het rijden (2x), verkeerd voorsorteren (2x), het rijden met een verlopen APK-bewijs, het negeren van een inrijverbod (op de Rozengracht in Zaandam (4x) en de Oud Heinstraat in Zaandijk (1x)) en te hard rijden.

Racebaan

Purmerend, 5 sept.

Op de Henri Dunantstraat werden dinsdagmiddag vijf automobilisten bekeurd omdat zij het door de gemeente ingestelde inrijverbod negeerden en de straat als racebaan gebruikten en over de stoep reden.