Ministerie van Buitenlandse Zaken

Minister Van Ardenne bezoekt Vietnam

Minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) zal op 6 september het tweede (uitgestelde) deel van haar bezoek aan Vietnam afleggen. Nederland heeft sinds 1997 een ontwikkelingsrelatie met Vietnam, met in het bijzonder aandacht voor goed bestuur en de sectoren water, milieu en reproductieve gezondheidszorg en gelijke rechten voor mannen en vrouwen.Van Ardenne zal in Vietnam de hoofdstad Hanoi bezoeken.

In Hanoi heeft Van Ardenne ontmoetingen met vice premier en minister van Buitenlandse Zaken Pham Gia Khiem, met minister van Landbouw en Rurale Ontwikkeling Cao Duc Phat, met de minister van Planning en Investeringen Vo Hong Phuc, en met de minister van Financiën Vu Van Ninh. Tevens zal de minister een toespraak houden voor Vietnamese politici en beleidsmakers.

Vietnam ontvangt in 2006 in totaal ruim 37 miljoen euro ontwikkelingshulp van Nederland, waarvan 2 miljoen euro voor goed bestuur, 8,6 miljoen euro voor de watersector, 7,5 miljoen euro voor de milieusector, 5,2 miljoen euro voor reproductieve gezondheidszorg en gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Voor algemene begrotingssteun is 14 miljoen euro uitgetrokken. .

Voet

Ministerie van Buitenlandse Zaken