Nieuwe Holiday Concept biedt ook in buitenland gratis 3-en 4-sterrenovernachtingen


Betere hotels doen graag mee aan nieuw concept

ROTTERDAM, 20060906 -- Een jaar lang samen gratis overnachten in 3- en 4-sterrenhotels in Nederland, België, Luxemburg, Spanje, Portugal, Andorra en Mexico. Ddat kan al voor 89 euro. Zoveel kost namelijk een jaarkaart van Holiday Concept. Een in Nederland en Spanje gevestigde organisatie die vrije hotelkamers aan de man brengt. Hotels zijn namelijk nooit het hele jaar volgeboekt.

De gemiddelde bezettingsgraad in Spanje bijvoorbeeld bedraagt 55%. Dit betekent dat er per jaar van iedere 100 kamers gemiddeld 45 beschikbaar zijn. En als je als hotelier geen gasten hebt, dan vang je ook geen geld. Op www.holidayconcept.nl kan men alle accomodaties bekijken en met de jaarkaart onbeperkt verblijven. Enige voorwaarde voor de gratis overnachting is dat de gast het eigen ontbijt en diner in de betreffende hotel gebruikt.

Marc van den Berg, directeur en oprichter:
"Maar eten moet je toch en de gratis overnachtingen maken dat weer ruimschoots goed. Wie het een keer wil proberen neemt de Holiday Hotelcheque. Deze cheque geeft voor 39 euro eenmalig recht op 3 gratis overnachtingen met 2 personen. Ook hier betaal je alleen nog voor het eigen eten."
De meeste hotels hebben een ruime beschikbaarheid, zelfs in het hoogseizoen.

Marc van den Berg is in Spanje begonnen met het concept, en breidt vanwege het succes nu uit naar andere landen. "Het nieuwe aan ons initiatief is dat veel 'betere' hotels graag meedoen. Voornaamste reden is de laagdrempeligheid, zowel bij de hotels als bij de klant. Zo hoeft de klant bijvoorbeeld niet rechtstreeks naar Spaanse hotels te bellen voor reservering. Dat kunnen wij gezien ons verleden rechtstreeks doen."