Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 31 augustus 2006

Aftrap JONGleren in het verkeer op de peuterspeelzalen De Bonte Stee en De Hobbit

Peuters en ouders op verkeersles

In de peuterspeelzalen van Amersfoort vindt in de maand september het verkeersproject JONGleren in het verkeer plaats. Het programma bestaat uit drie verkeersweken voor de kinderen en een informatiebijeenkomst voor de ouders. De aftrap vindt donderdag 7 september plaats op de peuterspeelzalen De Bonte Stee en De Hobbit in de wijk Liendert.

Verkeersopvoeding kan niet vroeg genoeg beginnen. Ouders kunnen hun jonge kinderen een stevige basis meegeven door regelmatig onderweg te praten over wat er gebeurt op straat en door zelf consequent het goede voorbeeld te geven. Gemeente Amersfoort vindt het belangrijk dat ook op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven aandacht is voor verkeerseducatie. Met JONGleren in het verkeer wil gemeente Amersfoort bovendien de ouders, opvoeders of verzorgers bewust maken van hun rol als verkeersopvoeder.

Educatief programma

JONGleren in het verkeer is een educatief programma dat gericht is op kinderen van 0 tot 4 jaar én hun ouders of verzorgers. De kern van het programma bestaat uit drie weken met het verkeer als thema voor de kinderen en een informatiebijeenkomst voor de ouders. Het is de bedoeling dat de kinderen op een speelse manier kennismaken met de verkeersregels en de verkeersborden. Op de informatiebijeenkomst krijgen ouders praktische tips over de verkeersveiligheid en verkeersopvoeding van de kinderen. Ook worden ouders geïnformeerd over de verschillende ontwikkelingsfasen van hun kind en hoe ze hiermee in het verkeer rekening kunnen houden.

Het is de eerste keer dat peuterspeelzalen in Amersfoort meedoen aan het project JONGleren in het verkeer. Eerder werd het project in gemeente De Ronde Venen uitgevoerd. De Bonte Stee is een peuterspeelzaal van SWA en De Hobbit is van STAP.



Gemeente Amersfoort