Gemeente Heerlen

Uitnodiging persconferentie Districtelijk Veiligheidshuis Heerlen Donderdag 7 september 2006, 15.30 uur, gemeentehuis Heerlen

Aan de redactie:

Donderdag 7 september gaat in Heerlen het eerste Limburgse Veiligheidshuis van start met de ondertekening van een convenant door alle betrokken veiligheidspartners. Dit is het begin van een persoonsgerichte aanpak voor o.a. veelplegers, probleemjongeren en plegers van huiselijk geweld, waarbij ook aan de slachtoffers aandacht zal worden besteed. Nieuw is de combinatie van zorg en, in mindere mate, repressie die men in het Veiligheidshuis bij uitstek kan bieden. Bijzonder is dat de partners ook fysiek gehuisvest worden in een pand.

De partners die momenteel deelnemen aan het Veiligheidshuis zijn: Gemeente Heerlen, Arrondissementsparket Openbaar Ministerie Maastricht, Politie Limburg Zuid, Bureau Jeugdzorg Limburg, Justitiële Jeugdinrichting Het Keerpunt, Penitentiaire Inrichting Limburg Zuid, Raad voor de Kinderbescherming, Stichting Reclassering Nederland, Leger des Heils, Slachtofferhulp Nederland, Mondriaan Zorggroep, Bureau Halt, Stichting Huiselijk Geweld Zuid Limburg en Tracee. Het Districtelijk Veiligheidshuis Heerlen wordt mede mogelijk gemaakt door een eenmalige bijdrage van 150.000 euro van de Provincie Limburg.

Voorafgaand aan de ondertekening van het convenant wordt het eerste Limburgse Veiligheidshuis tijdens een persconferentie toegelicht aan de pers. Hierbij zullen van de zijde van het veiligheidshuis aanwezig zijn: burgemeester Gresel, wethouder van Zutphen, John Molema van de Mondriaan Zorggroep, Jos Wauben van het Openbaar Ministerie, Math Vestjens van de Provincie Limburg, en Roel Kraaij als manager veiligheidshuis.

Hierbij nodig ik u van harte uit aanwezig te zijn bij de persconferentie, aanstaande donderdag 7 september 2006, tussen 15.30 en 16.00 uur in het gemeentehuis van Heerlen.

U bent ook welkom bij het officiële ondertekening en het bijbehorend programma aansluitend aan de persconferentie. Het programma van deze bijeenkomst vindt u bijgevoegd.

HEERLEN, 5 september 2006

Meer informatie:
R. Pisters,
(045) 560 4712
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --
Programma start Veiligheidshuis
Donderdag 7 september 2006

15.30 uur: persgesprek (Stadhuis) burgemeester Gresel wethouder Van Zutphen Jos Wauben
John Molema
Gedeputeerde Vestjens

16.00 uur: opening en welkom burgemeester Gresel (Veiligheidshuis) namens gemeente Heerlen

16.10 uur: korte toespraak gemeente wethouder Peter van Zutphen namens gemeente Heerlen

16.20 uur: korte toespraak zorg John Molema
namens Mondriaan Zorggroep

16.30 uur: korte toespraak justitie Jos Wauben
namens OM

16.40 uur; Ondertekening convenant alle partners Veiligheidshuis incl. provincie Limburg

16.50 uur: Officiële openingshandeling burgemeester Gresel mbv Jos Wauben, John Molema

17.00 uur: Borrel

18.00 uur: Einde