Gemeente 's-Hertogenbosch

Gemeente ondersteunt nieuw topinstituut HAS Den Bosch

Als het aan de gemeente `s-Hertogenbosch en HAS Den Bosch ligt, gaat begin 2007 een nieuw internationaal topinstituut voor onderwijs en onderzoek naar voeding en gezondheid van start. Het gaat om het zogeheten `Anton Jurgens Institute', vernoemd naar de grondlegger van Unilever, één van de eerste internationale, succesvolle ondernemers in de food business. Het is de bedoeling dat het instituut wordt gehuisvest in de Westertoren, gelegen naast HAS Den Bosch aan de Bossche Onderwijsboulevard.

Om het instituut te kunnen starten, is toekenning van een gezamenlijke rijks- en provinciale subsidie van EUR 660.000,- nodig. De gemeente 's-Hertogenbosch ondersteunt de subsidie-aanvraag van HAS Den Bosch van harte en heeft daarom een stimuleringsbijdrage van EUR 60.000,- beschikbaar gesteld. Uitsluitsel over de rijks- en provinciale bijdrage wordt in oktober verwacht.

Het instituut gaat onderzoek en hoogwaardige opleidingen verzorgen binnen het thema `voeding en gezondheid'. De totale investeringen voor realisatie van het instituut bedragen in de komende vier jaar zo'n EUR 4,7 miljoen. Een aantal toonaangevende bedrijven investeert samen met HAS Den Bosch in het instituut. Het gaat om Unilever, Cargill, Sovion en Biox Biosciences. Ook de Universiteit Wageningen is actief betrokken. HAS Den Bosch wil zich via het nieuwe instituut naar het midden- en kleinbedrijf gaan profileren als het centrale loket voor voeding en gezondheid. Het instituut zal ruim twintig arbeidsplaatsen genereren en zal jaarlijks aan vijftig cursisten, afkomstig uit bedrijven in binnen- en buitenland, een masters degree toekennen.