Gemeente Geertruidenberg


Nieuwe huisnummerverwijzing Baksweer met open armen ontvangen

Bedankt, we zijn nu makkelijker te vinden in de Baksweer!

"Prima initiatief! Het is een duidelijke verbetering, want eindelijk kunnen leveranciers en bezoekers mijn huis vinden. Zeker toepasbaar bij andere straten waar de huisnummering onduidelijk is. Heel goed idee en prima uitvoering!"

Zeer positieve reacties

Dit is maar een greep uit de zeer positieve reacties die we hebben ontvangen via de enquête onder alle bewoners van de Baksweer. In de enquête vroegen we alle bewoners wat zij vinden van het nieuwe huisnummerverwijssysteem dat in april dit jaar is geplaatst. 25,5% Van de bewoners heeft de enquête teruggestuurd, 93% van de ondervraagden vindt de vindbaarheid van adressen door het nieuwe systeem verbeterd. En 95% raadt het verwijssysteem ook aan voor andere buurten, zoals de Rijvoortshoef, Benraatshoef en Hertogshoef.

Suggesties
Bewoners hebben ons nog enkele waardevolle suggesties meegegeven waarmee we het verwijssysteem kunnen verbeteren.
-De plattegronden op de portalen zullen een kwartslag gedraaid worden. Dit vergemakkelijkt de oriëntatie en leesbaarheid. Nummer 140 staat nu tweemaal op de kaart, ook dit wordt aangepast.

- Om de huisnummers 27 t/m 36 beter aan te geven zal een extra bord geplaatst worden met hierop een pijl naar rechts en een voetganger, om aan te geven dat de woningen alleen te voet bereikbaar zijn. Het blijven natuurlijk moeilijk vindbare huizen, omdat de voordeuren aan de Breetweerlaan liggen.

- Ook de bebording voor de nummers 229 t/m 243 wordt veranderd, want die klopt nu niet.

- Sommige mensen hebben aangegeven dat ze het logischer zouden vinden wanneer op alle verwijsbordjes oplopende verwijzingen staan. Nu zijn er ook bordjes met aflopende verwijzingen, bijvoorbeeld nummers 87 73. Na lang wikken en wegen hebben we besloten om dit niet te veranderen. De huisnummers staan op de verwijsborden in dezelfde volgorde zoals je ze tegen komt in de straat. Dit is zo gedaan, omdat de nummers soms eerst oplopen en daarna weer af. En omdat sommige straten van twee zijden in te rijden zijn.

- Tot slot zijn er mensen die om extra verwijsbordjes hebben gevraagd. We hebben er heel bewust voor gekozen om de huisnummers te verwijzen vanaf de hoofdroute door de Baksweer. Op die manier blijft het verwijssysteem zo éénduidig mogelijk en wordt onnodig rijden door de smalle straten voorkomen. Hiermee wordt de veiligheid voor de spelende kinderen en al het langzaamverkeer vergroot.

Wijkbijeenkomst

Tijdens de wijkbijeenkomst van Raamsdonksveer-Noord in juni 2005 is gesproken over de huisnummerverwijzing in de Hooipolder. Die vond men onduidelijk en onvolledig. Hierdoor was het voor onbekenden moeilijk om adressen te vinden. Tijdens de wijkbijeenkomst hebben bewoners aangegeven dat dit veel ergernis oplevert. Het werd de gemeente op het hart gedrukt dat nieuwe verwijzingen noodzakelijk waren. Hieraan hebben wij gehoor gegeven door in de Baksweer nieuwe bordjes op te hangen en nieuwe portalen te plaatsen bij de entrees van de buurt. Met deze enquête hebben we het project geëvalueerd

Vervolg

Wij zijn erg trots op dit succesvolle project dat in het kader van wijk- en buurtbeheer is opgestart. Het samen denken, praten en beslissen over de buurt werpt duidelijk zijn vruchten af! Voor eind oktober denken wij alle aanpassingen klaar te hebben. Door al deze positieve reacties hebben we besloten om het nieuwe huisnummerverwijssysteem op termijn ook toe te gaan passen in de Rijvoortshoef, Benraatshoef en Hertogshoef.