Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (07/09)

OOSTERHOUT NB, 7 september 2006

Politie waarschuwt voor oplichter

LOON OP ZAND: Twee inwoners uit de gemeente Loon op Zand meldden zich donderdag 7 september bij de politie om aangifte te doen van oplichting. De oplichter ging de deuren langs om pannensets te verkopen. Met handige verkooppraatjes brengt hij zijn koopwaar aan de man, waarbij hij zijn slachtoffers vooraf zorgvuldig selecteert. Zo smeerde hij voor 250,- een twaalfdelige pannenset aan een 75-jarige inwoonster van Loon op Zand. Bij levering bleek de pannenset te bestaan uit zes pannen en zes deksels (twaalfdelig dus!) en gemaakt van flinterdun materiaal. Verder kreeg de koopster de garantie dat deze nieuwe pannen absoluut niet kunnen overkoken, wat bij haar oude pannen uiteraard wel het geval was.De politie bekijkt of zij de identiteit van de man kan achterhalen en waarschuwt gelijktijdig voor dit soort praktijken.


- Weet met wie u zaken doet, zodat u als dat nodig is kunt reclameren.
- Pas op met kopen aan de deur, want dit betekent in principe dat u overhaast moet beslissen. De verkoper moet u wettelijk 8 dagen bedenktijd geven, zodat u de aankoop nog kunt annuleren.
- Meld verdachte situaties altijd bij de politie. Uiteraard helpt u de politie als u een goed signalement kunt geven van de verdachte. Vluchtrichting en het eventueel daarbij gebruikte voertuig zijn daarbij ook belangrijk.

Man opgepakt op vanwege openstaande straf

GILZE: De politie pakte donderdag 7 september een man op die gezocht werd door het Openbaar Ministerie. De man had nog 60 dagen gevangenisstraf openstaan en werd ook gezocht omdat hij verplicht DNA moet afstaan. Agenten troffen de man bij toeval rond het middaguur aan op een viaduct over de rijksweg A-58. Na de aanhouding is de arrestant overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Het Openbaar Ministerie is namelijk belast met de tenuitvoerlegging van rechterlijke vonnissen.

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

HULTEN: In de nacht van woensdag 6 september op donderdag 7 november raakte een 47-jarige Tilburger voor onbepaalde tijd zijn rijbewijs kwijt omdat hij stomdronken achter het stuur van zijn auto zat. Agenten controleerden hem om 02.50 uur op de Rijksweg in Hulten. Vanwege het alcoholgebruik werd de 47-jarige Tilburger gearresteerd. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 710 ug/l, terwijl 220 ug/l. de wettelijk toegestane maximum grens is. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Bij een Beginnend Bestuurder ligt die grens lager, namelijk al bij 350 ug/l.
De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 8 uren opgelegd. De verdachte is om 03.45 uur weer in vrijheid gesteld.

Agenten controleren snelheid op verzoek van omwonenden

WIJK EN AALBURG / ANDEL: Het politieteam Altena hield
snelheidscontroles op twee locaties. Dat gebeurde naar aanleiding van klachten van omwonenden. Ook had de politie zelf geconstateerd dat er op deze locaties te hard worden gereden.
Op de Maasdijk in Wijk en Aalburg schreven agenten twee bekeuringen uit. De hoogste snelheid was 79 km/u, terwijl 60 km/u is toegestaan. Op de Middenweg te Andel, zes bekeuringen uitgeschreven. Daar reed de snelste overtreder 77 km/u, terwijl 60 km/u is toegestaan.

Arrestaties na mishandeling

WAALWIJK: Een 15-jarige jongen uit Waalwijk werd door drie medescholieren in elkaar geslagen. Dat gebeurde donderdagochtend 7 september bij een onderwijsinstelling aan de Eikendonklaan. Het linkeroog van het slachtoffer was helemaal dicht geslagen. Bovendien liep hij een bloedneus op. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen.
Naar aanleiding van het geweld arresteerde de politie kort daarna twee 15-jarige jongens uit Vlijmen en een 14-jarige jongen, eveneens afkomstig uit Vlijmen.
Het drietal is door de politie verhoord, waarna hun respectievelijke ouders zijn geïnformeerd over het voorval. Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook de school heeft aangekondigd om maatregelen te nemen tegen het drietal.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

WAALWIJK: De politie arresteerde op donderdag 7 september om 09.00 uur een 40-jarige inwoner van Waalwijk vanwege huiselijk geweld. De man had even daarvoor zijn vrouw in hun woning mishandeld. Daarna was hij te voet weggegaan. De 37-jarige vrouw deed aangifte van mishandeling en had zichtbaar letsel. Na een korte zoektocht vond de politie de verdachte en arresteerde hem vervolgens. Na verhoor is hij in de loop van de middag heengezonden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Boetes tijdens verkeerscontrole

OOSTERHOUT: In de gehele gemeente Oosterhout hield de politie op woensdag 6 september verkeerstoezicht. In totaal zijn elf overtreders bekeurd.

- 5 voor mobiel bellen (boete 140,-

- 4 voor fietsen in een voetgangersgebied in het centrum (boete 50,-)
- 2 rijden op een bromfiets zonder helm (boete 50,-)

Meisjes ernstig gewond bij bromfietsongeval

OOSTERHOUT: Woensdagavond 6 september raakten twee meisjes ernstig gewond bij een verkeersongeval op de Sint Antoniusstraat. Het ongeluk gebeurde rond 21.30 uur. Aan de hand van getuigen werd duidelijk dat de bromfietsbestuurder met haar duopassagiere met hoge snelheid door de containers waren gereden die naast een bouwterrein aan de Sint Antoniusstraat staan. Deze containers staan daar tijdelijk op het fietspad en zijn bedoeld om voetgangers en fietsers veilig langs het bouwterrein te geleiden. Bromfietsers moeten hier overigens de rijbaan volgen. Op een afstand van ongeveer 5 meter na die containers lagen beide meisjes met ernstige verwondingen op de grond. Beiden droegen op het moment van het ongeval vermoedelijk geen valhelm.
Een 16-jarige Oosterhoutse liep door het ongeval ernstig hoofdletsel (schedelbasisfractuur). Zij zat achterop de bromfiets. De bestuurster een 19-jarig meisje uit Sint Willebrord liep diverse grote schaafwonden over haar hele lichaam op, maar maakt het inmiddels goed.
De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval, waarbij ook de bromfiets nader onderzocht wordt. Daarnaast zijn er enkele getuigen verklaringen opgenomen en trad de politie verkeersregelend op.

Auteur: Jeroen Steenmeijer