Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 7 september

BERGEN OP ZOOM, 7 september 2006

Man aangehouden voor diefstal grondkabel

BERGEN OP ZOOM: Een 42-jarige man uit Breda reed op woensdagmiddag over de Rijksweg A58, toen hij zag dat een man grondkabel van noodverlichting probeerde te ontvreemden vanaf een bouwterrein. Hij stopte en ging kijken. Toen de dief hem zag, nam deze de benen. De getuige belde de politie, die de 20-jarige Roosendaler na een achtervolging te voet kon aanhouden aan de Heiningen. Hij was op dat moment niet in bezit van gestolen goederen. De politie heeft de verdachte verhoord en in verzekering gesteld.

Autodiefstal

STAMPERSGAT: Tussen dinsdagavond 22.00 uur en woensdagochtend 10.00 uur is er een witte Mercedes Benz 410 D-XI weggenomen vanaf een parkeerplaats aan het J.F. Vlekkeplein. Het voertuig heeft als kenteken VT-73-TV. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie onderzoekt mishandeling

OUDENBOSCH: De politie heeft aangifte opgenomen van een 17-jarige jongen uit Oudenbosch. Hij kwam op woensdagmiddag een bekende tegen in de Ankerstraat. De leeftijdsgenoot sloeg de 17-jarige jongen direct in het gezicht. Hierna kwam er een derde jongen bij die het slachtoffer ook schopte en sloeg. Het slachtoffer is naar huis gegaan, waarna hij met zijn vader terugkeerde. Ze kwamen de belagers tegen en één van hen bedreigde vader en zoon hierbij met een schop. De politie heeft aangifte opgenomen van openlijke geweldpleging. Reden voor de mishandeling is niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden in bezit van harddrugs

ROOSENDAAL: De politie trof op woensdagavond een 36-jarige man uit Roosendaal aan op de Markt. De politie zag dat de man bezig was met attributen voor het gebruik van drugs. Hij bleek in bezit te zijn van een kleine hoeveelheid vermoedelijk heroïne. De drugs zijn in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Man vernielt ruiten van woning

SPRUNDEL: Bewoners van de Krommestraat alarmeerden op woensdagavond de politie omdat een man hier ruiten vernielde. De 41-jarige man uit Sint Willebrord is aangehouden voor vernieling. Hij liep bij de vernielingen verwondingen op. Hij is hiervoor behandeld bij een huisartsenpost. Hierna is hij verhoord en ingesloten. Reden voor de vernielingen wilde de man niet geven.

Diefstal motor

ROOSENDAAL: Op woensdag is er tussen 16.30 uur en 21.00 uur een motorfiets gestolen vanaf de Nieuwe Markt. Het gaat om een zwart/paarse Suzuki gsx met kenteken MV-63-PV. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Meisje gewond bij aanrijding; automobilist rijdt door

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagmiddag gebeurde er een ongeval. Een 16-jarige meisje uit Bergen op Zoom stak met een leeftijdsgenote de Antwerpsestraatweg over, toen er vanaf de Rooseveltlaan een auto aan kwam rijden. Het voetgangerslicht stond op groen, maar de auto reed door. Het voertuig raakte de Bergse waardoor zij ten val kwam. Ze liep een lichte hersenschudding op en had letsel aan haar enkel. De automobilist is na de aanrijding doorgereden. De politie neemt aangifte op van het slachtoffer.

Auteur: Inge Rijgersberg