Gemeente Hardenberg

Augustus 2006 - Open Monumentendag in het teken van feest

Open Monumentendag in het teken van feest

Op zaterdag 9 september vindt de landelijke Open Monumentendag plaats. Dit jaar wordt deze dag voor de twintigste keer georganiseerd. Vanwege dit jubileum zal deze dag in het teken staan van Feest!.

De opening van de gemeentelijke Open Monumentendag 2006 vindt dit jaar om 10.00 uur plaats in het Schipperscafé Derk an de Brugge, de Oostermaat 66 te Gramsbergen. Het café is gevestigd in een historisch pand, dat in 1857, tegelijk met de ingebruikneming van het kanaal, als café en brugwachterswoning werd geopend.

Het spreekt voor zich dat op deze plek sindsdien veel feesten hebben plaatsgevonden en nog steeds plaatsvinden. Het is een plek waar men elkaar ontmoet voor de gezelligheid en om mekoar te sprekken of mekoar de nijgies te kunnen vertellen.

Na de opening vinden er diverse evenementen plaats in het centrum van het stadje Gramsbergen. Omdat in onze regio de feesten zich vroeger afspeelden in de open lucht of in boerderijen, kent de gemeente Hardenberg gebouwen of speciale plekken met historische waarde die betrekking hebben op Feest. Dit jaar staan daarom de vier musea binnen de gemeente centraal waar extra activiteiten rondom het thema feest worden georganiseerd. Het complete programma is te vinden op onze internetsite www.hardenberg.nl

De organisatie van de Open monumentendag binnen de gemeente Hardenberg is in handen van het plaatselijk comité Open Monumentendag dat bestaat uit de historische vereniging Avereest, Gramsbergen, Hardenberg en Slagharen/Schuinesloot. Het wordt ambtelijk ondersteund door de gemeente Hardenberg.

Folder open monumentendag 2006

Lees verder..

---