Ingezonden persbericht


De wereld van witte de with

Kunstenfestival De Wereld van Witte de With trakteert van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september op beeldende kunst, muziek, theater, debat, poëzie, fotografie en mode rondom het thema Feest, in de Witte de Withstraat en het Museumpark in Rotterdam. Tijdens het festival is er voor kinderen van alles te doen: de kinderkunstveiling, allerlei workshops, speurtochten en een hele bijzondere lunch. DOE JE MEE!
In De Wereld van Witte de With is van alles te ontdekken. Zaterdag- en zondagmiddag zijn er workshops, speurtochten en een echte kinderkunstveiling, doe je mee? Op de Kinderkunstveiling bieden kinderen als echte kunstverzamelaars op kunstwerken die niet misstaan in een hippe kinderkamer. Op zaterdag is de kijkdag in het Oogziekenhuis Rotterdam en op zondag is de veiling op het plein voor Arminius,geleid door een heuse veilingmeester en een echte notaris die alles controleert. De Remonstrantse kerk, waarin Arminius is gevestigd, heeft allerlei torens, geheime gangen en donkere wenteltrappen. Ga zaterdag 9 september mee op zoek naar de schatkamer van Arminius! Het Oogziekenhuis Rotterdam nodigt kinderen uit voor een Blinde lunch. Een smakelijke/vermakelijke lunch! Hoe zou het zijn om geen kleuren te kunnen zien, of hoe zou ik mensen herkennen? Probeer maar eens hagelslag op je brood te doen of melk in te schenken... Als voorproefje op de tentoonstelling Dinosaurussen Betreden op eigen risico, (open vanaf 16 september) kun je in de Kunsthal komen schatgraven naar de geschiedenis van de dino's. Je kunt in een speciale zandbak in het Museumpark aan de slag als een echte dino-expert. En als je een belangrijke ontdekking doet, ga je natuurlijk niet met lege handen naar huis!
MAAK ER WAT MOOIS VAN
Tijdens het festival zie je prachtig werk van kunstenaars maar zelf ben je natuurlijk ook heel creatief. Op verschillende plekken kun je je flink uit leven. Maak er wat moois van! Guerilla Kids houdt wel van een feestje... Versier het beeld De Hals met een zelfontworpen sieraad van verschillende materialen. En ontwerp een gloednieuwe outfit van tweedehandskleding die je zelf showt tijdens een flitsende modeshow in de Modetent. Partytime! Showroom MAMA heeft een Kamikaze Kinder Kunst-zondag. Samen met kunstenaar Baschz werk je mee aan een muurschildering. Op het terras krijg je een spoedcursus StreetVandalism. Wees niet bang: het mag van MAMA! Kijk met de ogen van een echte fotograaf in het Nederlands fotomuseum naar de tentoonstelling Ik Klik. Als je speelt, rent of sport, beweegt alles. Op een foto staat de wereld juist even stil. Je kunt zien hoe een fotograaf doet alsof er beweging is in een foto. Er zijn fotopuzzels, supertrage films, razendsnelle foto's en workshops. FESTIVALWWW XXS
Bijzonder aan het festival is dat er een speciaal programma is voor de allerallerkleinsten, met muziek en theater vanaf 2 jaar. In Het Tuintje van Danstheater Retteketet maken kinderen samen een mooie tuin en gaan ze op zoek naar de verdwaalde beer Olivier. Tjalling & Kees spelen de vrolijke, kleurige en muzikale voorstelling Hoera! Hoera! Er gebeurt altijd wel iets geks! Liedjestheater voor iedereen die van zingen houdt.

WWW.FESTIVALWWW.NL
Foto's: Doe je mee (Kinderkunstveiling), Maak er wat moois van (Showroom MAMA), FestivalWWW XXS (Tjalling&Kees)