Wereld Natuur Fonds Nederland

Persbericht van het Wereld Natuur Fonds, 30 augustus 2006

Duik mee in de zee en help de haai!
Wereld Natuur Fonds organiseert spetterende Haaifuif op strand Zandvoort

Als feestelijke afsluiting van de haaienactie van het Wereld Natuur Fonds, organiseren WNF-vrijwilligers op zondag 10 september een Haaifuif op het strand van Zandvoort-Zuid. Bij strandpaviljoen Take Five aan de Boulevard Paulus Loot (paviljoen 5) zijn vanaf 11.00 uur allerlei activiteiten en spelletjes te doen. Om 14.00 uur kun je meeswingen en meezingen met de DroOMBand. Om 16.00 uur wordt de Haaifuif afgesloten met een groepsduik in de zee voor de haai. De opbrengst van de Haaifuif en de zeeduik gaat naar de WNF-Rangeractie "Red de haai... uit het net!".

Tussen 11.00 en 15.00 uur kan iedereen (jong en oud, WNF-Rangers en niet-Rangers) zich aanmelden voor de zeeduik. De zeeduik kost 5 euro per kind (tot een maximum van 10 euro per gezin) en dit bedrag gaat volledig 'naar de haaien'. Ouders en/of begeleiders duiken gratis mee. Elke zeeduik wordt bovendien door Center Parcs met 5 euro gesponsord. Het is ook mogelijk om je zeeduik te laten sponsoren door familieleden, vrienden en collega's. Wie zich vóóraf aanmeldt voor de zeeduik krijgt een spelletjeskaart (ter waarde van 1 euro) voor de Haaifuif cadeau. Onder de voorinschrijvers wordt een aantal prijzen verloot, waaronder een aantal verblijven in Center Parcs Zandvoort, zwembadkaartjes en haaienknuffels. Vooraf aanmelden voor de Haaifuif en zeeduik is mogelijk via www.wnf.nl/haaifuif. Hier vind je ook het sponsorformulier.

Spelletjeskaarten voor de Haaifuif zijn ook ter plekke te koop. Activiteiten zijn onder meer een spelletjescircuit in het teken van de wondere wereld onder zee en een puzzelroute. Kinderen kunnen zich laten schminken en er is een grabbelton. Verder kun je op de foto met een zeemeermin, zal een troubador een echt haaienlied ten gehore brengen en is er een WNF-informatie- en verkoopkraam.

WNF-Rangeractie
De jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds voerde in 2006 actie voor de haai. Met de opbrengst kan het Wereld Natuur Fonds vissers en regeringen over de hele wereld helpen om de haaien te beschermen. Dit is hard nodig omdat haaien wereldwijd ernstig worden bedreigd door visserij en bijvangst. Jaarlijks komen miljoenen haaien bedoeld en onbedoeld in visnetten terecht. De WNF-Rangeractie voor de haai is onderdeel van de WNF-bewustwordingscampagne over de zee onder de noemer 'Kies voor een levende zee'.