GroenLinks

Linkse Lente Lounge met Femke Halsema

Zondag 10 september organiseert GroenLinks van 15u tot 18u een Linkse Lente Lounge in club 11 in Amsterdam. Met optredens van Ellen ten Damme, de ondergrondse Iraanse band 127, de rapper Raymzter, DJ Alwin, schrijfster en actrice Nazmiye Oral en cabaretière Sara Kroos.

De Linkse Lente Lounge is een ontspannende en informele campagnestart op weg naar de verkiezingen op 22 november. Naast muziek en cabaret zijn er ondernemers te gast die zich bezighouden met duurzaam ondernemen. Femke Halsema, aankomend lijsttrekker van GroenLinks, geeft tijdens de Linkse Lente Lounge haar persoonlijke visie op linkse politiek en op de komende verkiezingen.

'Independent music' uit Iran: 127
De Iraanse band 127 onder leiding van de jonge artiest Sohrab Mohebi is feitelijk een ondergrondse band. Het is in Iran vrijwel onmogelijk om rockmuziek te maken, wegens het ontbreken van een clubcircuit of culturele programma's op radio of televisie. Het is de muzikanten van 127 toch gelukt om een band op te richten en bekend te worden, onder meer door mee te doen aan muziekcontests via internet.De band gebruikt voornamelijk Engelstalige teksten (Mohebi: "Duitse rockbands zingen meestal ook niet in het Duits") en is mede dankzij internet ook in het buitenland bekend geworden.

Raymzter rapt voor de Linkse Lente
De rapper en hiphopzanger Raymzter treedt op met een nummer dat is opgedragen aan Femke Halsema. Het nummer is speciaal voor de Linkse Lente Lounge geschreven en wordt op 10 september voor het eerst uitgevoerd. Raymzter, onder meer de maker van de rap 'KutMarokkanen', won in 2001 de Grote prijs van Nederland en deed eerder mee aan Rap4Right, een educatief project voor kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden.

De Linkse Lente werd in september 2005 'uitgeroepen' door Femke Halsema in reactie op het beleid van de kabinetten onder leiding van Balkenende. De Linkse Lente Lounge is een podium voor mensen die op hun eigen, optimistische manier een bijdrage willen leven aan cultuur en samenleving.

Meer informatie over het programma en de gasten:http://www.linkselente.nl/lounge