1e persbericht van zondag 10 september 2006

Eindhoven, 10-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte aangehouden na mishandeling vrouw

In zijn woning in Woensel Noord is zaterdag rond 19.35 uur een 29-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die middag op de Otterstraat zijn 24-jarige Eindhovense vrouw bij de keel hebben gegrepen en hebben geslagen en geschopt. Toen de 19-jarige zus en de 52-jarige moeder van het slachtoffer te hulp schoten werden zij ook geslagen door de verdachte. De zus liep een gebroken neus op. De moeder en de 24-jarige vrouw liepen diverse kneuzingen op. Zij zijn voor behandeling naar het ziekenhuis geweest. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van mishandeling aangehouden

Op de Rubensstraat zijn zondag rond 3.50 uur vier Eindhovenaren van 20 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 50-jarige man uit Nuenen kort voor hun aanhouding. Het slachtoffer fietste samen met zijn vriendin en haar dochter over de Tongelresestraat. Ter hoogte van de Rubensstraat blokkeerde een scooter het fietspad. Toen hier iets van gezegd werd werden zij uitgescholden. Vervolgens werd de man met een helm op zijn hoofd geslagen en vervolgens ook nog geschopt. De vier verdachten zijn voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven / Helmond: Aanhoudingen na aanrijden agent op mountainbike

Na een melding dat op de Raiffeisenstraat in Eindhoven een agent op een mountainbike was aangereden stelde de politie zaterdagmiddag een onderzoek in naar de auto die was weggereden. De agent op de mountainbike wilde de automobilist controleren en gaf hem een stopteken. Dit werd door de bestuurder genegeerd. Hij reed vooruit tegen de fiets van de agent en ging er vandoor. Op de Dijksestraat in Helmond werd de auto tot stoppen gedwongen en werden de vier inzittenden, een 18-jarige en twee 19-jarige inwoners van Helmond en een 16-jarige inwoner van Utrecht, rond 16.30 uur aangehouden. Eén van de 19-jarige mannen uit Helmond zit nog vast voor verder onderzoek. Hij wordt verdacht van het besturen van de auto. De andere drie verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Eindhoven: Aanhouding na slaan met glas

Op het Stratumseind is zondag rond 3.00 uur een 20-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding in een horecagelegenheid, aan de eerdergenoemde straat, een 22-jarige Eindhovenaar met een glas in zijn gezicht hebben geslagen. Hiervoor was geen enkele aanleiding, zover bekend. Het slachtoffer liep een verwonding onder zijn oog op en is voor behandeling naar de Eerste Hulp gegaan. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling zwangere vriendin aangehouden

Op de Verwerstraat is zaterdag rond 22.20 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 20-jarige zwangere Eindhovense vriendin op de eerdergenoemde straat. De vrouw zou, terwijl zij op de grond lag, geschopt en bij de keel gegrepen zijn. Getuigen zagen dit en waarschuwden de politie. De man zit vast voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte na huiselijk geweld opgepakt

In zijn woning in Woensel Zuid is zaterdag rond 22.00 uur een 42-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 37-jarige vriendin in hun woning. Dit zou gebeurd zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag. De vrouw zou geslagen en van de trap gesleurd zijn. Ze liep verwondingen aan haar hoofd op en is naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Politie zoekt getuigen van beroving met geweld

Op het Piet van Bokhovenpad is zaterdagochtend rond 3.00 uur een 42-jarige man uit Helmond beroofd. De man liep over de eerdergenoemde straat toen drie bromfietsen hem tegemoet kwamen rijden. Op iedere bromfiets zaten twee mannen. Eén van de mannen gaf het slachtoffer een duw, waardoor hij op de grond viel. Vervolgens eisten de daders zijn geld. Hierbij werd hij bedreigd met een mes. De mannen maakten de broekzakken van het slachtoffer leeg en gingen er toen vandoor. Weggenomen werden een mobiele telefoon, een sleutelbos en een portemonnee met enkele pasjes en ruim tien euro. De daders hebben een stevig postuur, zijn tussen de 1.85 en 1.90 meter lang en droegen allemaal zwarte lederen kleding, zwarte handschoenen en zwarte helmen. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk informatie kunnen geven die verband zou kunnen houden met deze zaak. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Helmond Oost via 0900-8844.

Asten: Veertig printers uit vrachtwagen gestolen

Uit een vrachtwagen, die op een parkeerplaats aan de A67 stond, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag veertig printers gestolen. Het dekzeil van de vrachtwagen werd opengesneden om bij de printers te komen. Dit gebeurde terwijl de 44-jarige Poolse chauffeur in de cabine lag te slapen.

Handel: Verdachte van handel in drugs aangehouden

In een horecagelegenheid aan de Handelseweg is zondag rond 3.30 uur een 18-jarige inwoner uit Oss aangehouden. De man werd door een beveiligingsmedewerker aangehouden op verdenking van handel in drugs. Hij waarschuwde de politie. De politie trof vervolgens 18 XTC pillen bij de verdachte aan. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.