Verkeershandhaving


Acht mensen dit weekeinde om het leven door verkeersongevallen

Zeker acht mensen zijn dit weekeinde door verkeersongevallen om het leven gekomen. In de nacht van vrijdag op zaterdag vloog in Heeswijk Dinther een auto uit de bocht en botste tegen een boom. Een 23-jarige passagier kwam om het leven. De bestuurder raakte lichtgewond. De politie hield hem aan, omdat hij had gedronken.

Een 79-jarige man uit Alkmaar overleed zaterdag, nadat hij in zijn woonplaats met zijn invalidewagen in een sloot terecht was gekomen. Een fietser trof de man aan.

Een 23-jarige vrouw uit Garderen was zaterdag het slachtoffer van een motorongeluk in haar woonplaats. Ze zat achterop de motor, die tegen een stilstaande auto botste. De vrouw viel op de weg, een tegenligger kon haar niet meer ontwijken. De bestuurder van de motor, de man van de vrouw, raakte gewond.

Een 81-jarige man uit Borne verloor het leven, doordat hij in Weerselo met zijn auto eerst met hoge snelheid op de stoep terechtkwam en vervolgens tegen een boom botste. Zijn 76-jarige vrouw werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Zondagochtend verongelukte een nog onbekende automoblist op de A4 ter hoogte van Roelofarendsveen. De auto raakte van de weg en botste tegen bomen. Vermoedelijk was de man bij een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur kwijtgeraakt.

Een 24-jarige man uit Hooge Zwaluwe kwam zondag ten val met zijn brommer in het nabijgelegen Lage Zwaluwe. Hij raakte met zijn hoofd een stoeprand en overleed ter plaatse. De man droeg geen helm.

Door een auto-ongeluk in Oosterwolde kwamen zondagavond twee personen om het leven. De auto reed op de Drie Tolhekken, een weg tussen Oosterwolde en Drachten, tegen een boom en werd in tweeën gespleten. Beide inzittenden overleden ter plaatse. De toedracht van het ongeval en de identiteit van de slachtoffers zijn nog onbekend.