2e persbericht van zondag 10 september 2006

Eindhoven, 10-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van gewapende overval

Zaterdagavond rond 20.15 uur vond een gewapende overval plaats op een tankstation aan de Bisschop Bekkerslaan door twee mannen. Eén van hen liep naar de caissière bedreigde haar met een vuurwapen en eiste geld. De tweede dader bleef bij de toegangsdeur wachten. Beide daders zijn vervolgens met een nog onbekend geldbedrag gevlucht. Beide mannen hebben een fors postuur en droegen een overall, een bivakmuts en zwarte schoenen. De man met het vuurwapen droeg een vaalblauwe overall en de andere man een donkerblauwe overall. De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben dat met deze overal te maken kan hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Woensel Noord via 0900-8844.

Eindhoven: Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Op de Noord Brabantlaan is zaterdag rond 19.00 uur een 45-jarige Belgische automobilist uit Kessel aangehouden. De man had te veel gedronken. Bij hem werd een promillage van 2,20 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs bij de politie inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten van spuiten graffiti aangehouden

Op de Boschdijk zijn zondag rond 17.00 uur twee Eindhovenaren van 19 jaar door de politie betrapt toen zij graffiti op een viaduct aan het spuiten waren. De twee mannen zijn aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Snelheidsduivels moeten rijbewijs inleveren

Op de A2 is zaterdagmiddag een 19-jarige motorrijder uit Ossendrecht betrapt met een snelheid van 155 km/u, terwijl op dit deel van de A2 maar maximaal 100 gereden mag worden. De man is beginnend bestuurder. Hij moest zijn rijbewijs aan de politie overhandigen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Op de Professor Dr. Dorgelolaan werd zaterdagavond nog een 26-jarige motorrijder uit Lieshout betrapt op veel te hard rijden. Hij reed met een snelheid van 120 km/u door de bebouwde kom, terwijl hij daar maximaal 50 mocht rijden. Ook deze motorrijder moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem zal eveneens een proces-verbaal opgemaakt worden.

Eindhoven: Gewapende overval; politie zoekt getuigen

Op een winkel aan de Grote Berg vond zondagmiddag rond 14.10 uur een gewapende overval plaats. Een medewerker werd bedreigd met een vuurwapen door een onbekende man die binnen was gekomen. Vervolgens graaide de dader in de kassa en vluchtte met een paar honderd euro het pand uit, richting Deken van Somerenstraat. Het gaat om blanke man met een normaal postuur, ongeveer 1.85 meter lang met grijze haren en een goed verzorgd uiterlijk. De man is naar schatting tussen de 40 en 45 jaar. Hij droeg een grijze driekwart jas, een donkerblauwe spijkerbroek, een donkerkleurig shirt en zwarte schoenen. Getuigen die iets hebben gezien dat met deze overval in verband gebracht kan worden, kunnen contact opnemen met de politie van Eindhoven Centrum via 0900-8844.

Helmond: Politie houdt verdachten aan voor vernielen auto

Op de Vondellaan zijn zaterdag rond 23.30 uur drie verdachten, een 19-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 20-jarige man uit Lunteren en een 29-jarige inwoner van Den Haag, aangehouden. Zij zouden kort voor hun aanhouding op de Vonddellaan de spiegel van een geparkeerde auto hebben vernield. Getuigen zagen dit en waarschuwden de eigenaar van de auto. Die is vervolgens op zoek gegaan naar de verdachten en waarschuwde de politie. De drie verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten zij naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbrekers overlopen

In een woning aan het Speelhuisplein zijn zondag rond 2.15 uur twee inbrekers overlopen. De bewoonster kwam samen met een vriendin thuis en zag dat een raam van haar voordeur was vernield. Toen ze de voordeur opende stond ze oog in oog met een onbekende man. Deze man wist te vluchten, samen met een twee dader die vanuit een raam naar beneden is gesprongen. Uit de woning werd een mobiele telefoon weggenomen.

Helmond: Automobilist moet rijbewijs inleveren na hardrijden

Op de Deurneseweg zag de politie zondag rond 12.00 uur een 22-jarige automobilist uit Son met een snelheid van 138 km/u rijden. Op deze weg mag maximaal 80 gereden worden. De politie dwong de man tot stoppen. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Verdachte aangehouden na aanrijding

Op de parkeerplaats bij de Ekkersweijer is zaterdag rond 15.20 uur een 53-jarige automobilist uit Boxtel aangehouden. De man had op de parkeerplaats geen voorrang verleend aan een 23-jarige automobilist uit Best. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 53-jarige verdachte probeerde na de aanrijding weg te rijden. De man uit Best wist dat echter de verhinderen. De politie hield de man aan en vroeg of hij mee wilde werken aan een alcoholonderzoek. De man weigerde om mee te werken. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Automobilist rijdt achter op file

Op de A67, richting Venlo, is zaterdag rond 16.00 uur een 26-jarige automobilist uit Venlo achter op de auto van een 26-jarige automobilist uit Horst gebotst. De man uit Horst stond stil in de file. Door de klap botste hij op de auto van zijn 48-jarige voorganger uit Heeze. De man uit Horst is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Venlo.

Hapert: Politie zoekt getuigen van ernstige aanrijding

Op de Schouwberg is zondag rond 10.00 uur een 36-jarige wielrenner uit het Belgische Ravels ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer fietste in een peloton en is op een nog onduidelijke manier in botsing gekomen met een 49-jarige fietser uit Hapert, die uit tegengestelde richting kwam rijden. De man uit Hapert viel in de berm en de wielrenner viel op het asfalt. Een aantal mensen van zijn peloton vielen vervolgens over hem heen. De traumahelikopter is ter plaatse geweest om assistentie te verlenen. Het slachtoffer is met ernstig hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Mogelijk dat een ander peloton wielrenners, dat achter het peloton van het slachtoffer reed, iets meer kan vertellen over het gebeurde. Zij kunnen contact opnemen met de politie van De Kempen via 0900-8844.

Hapert: Aanrijding met gewonden

Op de kruising N284 Burgemeester van Woenseldreef zijn zaterdag rond 14.40 uur een 58-jarige automobilist uit Helvoirt en een 69-jarige automobilist uit Valkenswaard met elkaar in botsing gekomen. De man uit Valkenswaard stak vanuit de Burgemeester van Woenseldreef de N284 over, richting Hoogeloon. Hierbij kwam hij in botsing met de bestuurder uit Hoogeloon die van links over de N284 aan kwam rijden. Beide mannen zijn voor onderzoek overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Heeze: Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Op de Sterkselseweg is zaterdag rond 23.35 uur een 33-jarige automobilist uit Budel aangehouden. Bij de man werd een alcoholpromillage van bijna 2,30 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs bij de politie achterlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heusden: Beginnend automobilist raakt rijbewijs kwijt

Op de Voorste Heusden is zondag rond 2.50 uur een 21-jarige automobilist uit Heusden aangehouden. De beginnend bestuurder had te veel gedronken. Bij hem werd een promillage van 1,15 gemeten. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

De Kempen: Verdachte van bedreiging aangehouden

In zijn woning in Reusel is vrijdag rond 20.30 uur een 46-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van vijf gezinnen in De Kempen door middel van een brief. Het gaat om twee gezinnen uit Bladel, twee uit Reusel en één uit Eersel. In deze aangiftes geven zij aan dat ze een brief hebben ontvangen waarin ze bedreigd worden. Tegen betaling van een geldbedrag zal hen niets gebeuren. De brieven werden ontvangen tussen 31 augustus en 6 september jongstleden. Onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van de verdachte. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Luyksgestel: Laptop gestolen uit woning

In een woning aan de Loonsebaan is zondag rond 12.30 uur ingebroken. Een zijraampje van de inpandige garage werd opengebroken om binnen te komen. Het raampje stond op ventilatiestand. Uit de woning werd een laptop gestolen.

Valkenswaard: Politie zoekt bestuurder en bijrijder van gele bromfiets

Op de Abdijweg is zondag rond 15.30 uur een 46-jarige man uit Veldhoven op zijn fiets aangereden door een bromfiets. De man fietste met zijn vrouw richting Achelse Kluis. Toen hij van achteren een bromfiets aan hoorde komen ging hij achter zijn vrouw fietsen. Vervolgens werd hij van achteren aangereden door de bromfiets. De man viel hierdoor en liep enkele verwondingen op, waaronder een zwaar gekneusde pols. De twee mannen op de bromfiets zijn na de aanrijding direct doorgereden. De politie wil graag in contact komen met de twee mannen op de bromfiets of met getuigen die meer over de aanrijding kunnen vertellen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Valkenswaard via 0900-8844.