Politie Gelderland-Zuid

Fruitcorso en Appelpop rustig en in goede sfeer verlopen

Tiel, 11-09-2006 o Er hebben zich van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag geen ongeregeldheden voorgedaan rond het Fruitcorso en Appelpop. De politie schat het aantal bezoekers vrijdagavond rond de 35.000 mensen.

Er werden buiten de feestelijkheden wat aanhoudingen verricht ter zake van belediging van politieagenten. Ook werden enkele mannen aangehouden waarvan getuigen zagen dat zij messen bij zich hadden. Een man werd aangehouden omdat hij fiets gestolen had en een er werden wat aanhoudingen verricht bij een vechtpartijtje.

De feestelijkheden werden begeleid door zon 50 agenten. Er is vanzelfsprekend ook gecontroleerd op alcoholgebruik. In totaal werden door agenten van het bureau Verkeershandhaving ongeveer 700 automobilisten medewerking gevraagd aan een blaastest. Vier van hen bleken teveel gedronken te hebben en kregen een bekeuring.

Zaterdag werd het Fruitcorso naar schatting van de politie bezocht door ongeveer 70.000 toeschouwers en kwamen er duizenden mensen meer dan vrijdagavond op Appelpop af. De politie heeft de handen vol gehad aan verkeersregeling. Ook zaterdag weer de gebruikelijke aanhoudingen. Voor belediging van de politie, vanwege het feit dat iemand een mes op zak had, wegens alcoholgebruik in het verkeer en diefstal. (09)