Proteq direct

Tommie verdringt Tijgertje als populairste kattennaam

Verzekeringsmaatschappij Proteq heeft haar jaarlijkse Honden- en kattennamen Analyse bekend gemaakt. Grootste verrassing is dat Tijgertje niet meer de populairste kattennaam is. Katteneigenaren in Nederland geven de voorkeur aan de naam Tommie die vorig jaar nog op de 5e plek stond. Na twee jaar de populairste naam te zijn geweest, is Tijgertje nu terug te vinden op de 2e plek. Bij de hondennamen is Max voor het derde achtereenvolgende jaar de meest voorkomende naam. De analyse is uitgevoerd onder alle klanten van Proteq die een Dier & Zorg Verzekering afgesloten hebben.

Hond Kat
Max Tommie
Bo Tijger(tje)
Spike Mickey
Sam Simba
Lady Sam

Terug in de top 5 bij hondennamen is Lady. Vorig jaar werd zij verdreven door Luna maar heeft dit jaar weer van stuivertje gewisseld. Opvallende stijger in de lijst is Bobby die inmiddels de top 10 is binnengedrongen daar waar Gizmo de top 10 is uitgekelderd. Bij de kattennamen is Sam nieuw in de top 5. Bovendien blijkt Sam ook populair als hondennaam. Verder is in de totale lijst sprake van weinig creativiteit in de naamgeving ten opzichte van vorig jaar. De traditionele namen blijven veruit het populairst bij de baasjes.

Groeiende belangstelling voor huisdierenverzekeringen
Het afsluiten van een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor de hond of kat wordt in Nederland steeds vaker gedaan. Proteq is met haar Dier & Zorg Verzekering marktleider in Nederland. Deze stijging wordt veroorzaakt door een toename van de risicobeleving. De eigenaar wil zijn trouwe huisdier in het geval het nodig is, de beste medische zorg geven. Door het afsluiten van de Dier & Zorg Verzekering is de eigenaar financieel voorbereid op eventuele hoge medische kosten.

Voor meer informatie
Martijn Kabbes
Woordvoering Proteq
Tel. 06 22917764
Email: martijn.kabbes@proteq.nl
Website: www.proteq.nl