Politie Gelderland-Midden

Politie pakt Barnevelder op na mishandelingen

Publicatiedatum: 11-9-2006 11:42:27

Barneveld - Een achttienjarige Barnevelder is zondagavond op de Amersfoortsestraat in zijn woonplaats door de politie opgepakt wegens een aantal mishandelingen. De jongen wordt ervan verdacht op de Burgemeester Kuntzelaan een viertal plaatsgenoten te hebben geschopt en geslagen. Even voor negen uur werd bij de politie gemeld dat er op de Burgemeester Kuntzelaan een vechtpartij gaande zou zijn. Agenten troffen daar even later enkele gedupeerden aan die verklaarden door een jongen te zijn geslagen. De slachtoffers, allen Barnevelders en 18, 22, 44 en 54 jaar, liepen al dan niet lichte verwondingen op. De 22-jarige moest zich onder doktersbehandeling stellen. De achttienjarige verdachte kon mede op aanwijzen van de slachtoffers worden aangehouden op de Amersfoortsestraat. Wat de aanleiding tot de mishandelingen waren is nog onbekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsers gewond na valpartij

Publicatiedatum: 11-9-2006 11:41:39

Terschuur - Bij een valpartij tussen enkele wielrenners op de Rijksweg in Terschuur zijn drie mannen gewond geraakt. De drie slachtoffers, een 50-jarige man uit Hoevelaken, een 51-jarige man uit Zwartebroek en een 33-jarige Harderwijker moesten naar het ziekenhuis. Een vierde betrokkene, een 55-jarige Nijkerkervener, kwam met de schrik vrij. De vier mannen reden even voor negen uur over het fietspad naast de Rijksweg in Terschuur in de richting van Voorthuizen. Bij het nemen van een bocht brak de voorvork van de fiets van de Harderwijker waardoor hij van zijn fiets viel. De anderen kwamen daardoor ook ten val. De drie slachtoffers zijn allen vervoerd naar het ziekenhuis in Amersfoort en hadden onder meer schaafwonden aan armen, benen en gezicht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelder op heterdaad betrapt bij diefstal

Publicatiedatum: 11-9-2006 11:40:29

Barneveld - De Barneveldse politie heeft zondagochtend vroeg op de Nederwoudseweg een 53-jarige man uit die plaats op heterdaad betrapt bij diefstal. Een surveillerende agent zag rond acht uur de man net wegrijden vanaf een bouwplaats. In zijn wagen bleken enkele rollen isolatiemateriaal te liggen. De man werd daarop aangehouden en moest mee naar het politiebureau. De Barnevelder gaf toe de rollen te hebben meegenomen voor eigen gebruik. De buit is inmiddels aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie pakt rijbewijzen af na snelheidsovertredingen
Publicatiedatum: 11-9-2006 11:39:35

Nijkerk - Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zondag van twee motorrijders het rijbewijs ingevorderd nadat ze betrapt waren op forse snelheidsovertredingen in Nijkerk. Het VHT controleerde gedurende de namiddag en avonduren op de Ambachtstraat in beide richtingen. Omstreeks vijf uur werd een 29-jarige Harderwijker betrapt toen hij met een snelheid van 116 km/u voorbij kwam. Even later werd een 27-jarige man uit Doornspijk betrapt. Hij scheurde met een snelheid van 136 km/u de controle voorbij. Op de Ambachtstraat geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. De beide motorrijders moesten direct hun rijbewijs inleveren. Justitie beslist over de teruggave. Bij de controle op de Ambachtstraat werden 600 passanten op snelheid gecontroleerd. Van dat aantal reden er 31 te hard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Edese met ruim 2 promille van de weg gehaald
Publicatiedatum: 11-9-2006 11:38:36

Lunteren - Een 58-jarige vrouw uit Ede is zondagmiddag door de politie van de weg gehaald in Lunteren. De vrouw bleek fors teveel gedronken te hebben: er werd een alcoholpromillage gemeten van 2,42. Dat is ruim vierenhalf keer zoveel als is toegestaan. Agenten zagen de vrouw omstreeks kwart over vijf over de Edeseweg rijden. Daarbij viel het de agenten op dat de vrouw zo hevig slingerde dat er voor een ongeluk gevreesd werd. De agenten dwongen de vrouw tot stoppen waarna bleek dat ze kennelijk onder invloed van alcohol was. De Edese moest mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Het rijbewijs van de Edese is ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---