Koninklijke Nederlandse Schaakbond

De snelschaakkampioenen bij de jeugd

In Heerenveen is afgelopen zaterdag gespeeld om de snelschaaktitels bij de jeugd. De gelukkige winnaars waren:

Groep A: Roeland Pruijssers, beste meisje Henriet Springelkamp Groep B: Twan Burg, beste meisje Talitha Munnik Groep C: David Klein, beste meisje Milly Schakel Groep D: Ilias van der Lende, beste meisje Evie Warmelink Groep E: Tjark Vos, beste meisje Carmen Brouwers

De volledige eindstanden zijn te vinden op de toernooisite.
---

10e OGD-rapidtoernooi doorslaand succes

Het 10e OGD-Rapidschaaktoernooi in Delft op zaterdag 9 september was een doorslaand succes. Met liefst 115 deelnemers die prachtig verdeeld waren over de A- en de B-groep verliep het toernooi in een uitermate gezellige en ontspannen sfeer. Toernooiwinnaar werd de Australische IM David Smerdon, die zich in de laatste ronde GM Friso Nijboer van het lijf hield. Tweede werd IM Bruno Carlier, Friso Nijboer en DSC-er Ted Barendse deelden de derde prijs.
De B-groep werd overtuigend gewonnen door Maarten van Zetten, die al zijn partijen won. Clubgenoot Mildo van Staden (beiden spelen bij Promotie in Zoetermeer) werd tweede op een vol punt achterstand. De derde plek werd gedeeld door Maarten Wichhart en Henry Eising.

Uiteraard werd het toernooi halverwege 'onderbroken' door de traditionele barbecue. Op het binnenplein van het hoofdgebouw van sponsor OGD was ruimte genoeg, en met muzikale begeleiding was het er zeer sfeervol.
Het enige minpuntje was dat door alle gezelligheid het tijdsschema wat uit het oog werd verloren. Het werd allemaal wat later dan gepland, pas na elf uur konden de prijzen worden uitgereikt. Maar ook daarna bleek de bar van OGD gewoon open, pas rond drie uur werd de laatste ronde afgekondigd!

's Ochtends had Nederlands jeugdkampioen Chiel van Oosterom op de Beestenmarkt een simultaan gegeven ter ere van het 10e jubileum van het OGD-rapidtoernooi. Ook dat viel in de smaak. Op een zonovergoten Beestenmarkt was de sfeer uitermate gezellig, hetgeen nog versterkt werd door de jaarlijkse taptoe die passeerde.
De Delfts wethouder Dick Rensen nam tijdens de simultaan van Daan de la Parra (van sponsor OGD) een cheque in ontvangst voor het Delftse scholenplan. Dat om het initiatief om op zoveel mogelijk scholen in Delft schaakles te gaan verzorgen te ondersteunen. Chiel nam het op tegen een groot aantal tegenstanders en presteerde daarbij uitstekend. Zijn score zal rond de 95 procent hebben gelegen.

Meer informatie is te vinden op http://www.delftseschaaksite.nl. Ted Barendse

---