Gemeente Zaanstad

Gemeente lanceert 'Zaanstad in Cijfers' Heel veel statistische informatie te bereiken met een paar muisklikken 06-09-2006

Vandaag lanceert Zaanstad een nieuwe site: "Zaanstad in cijfers". Deze site is geïntegreerd binnen de gemeentelijke website, www.zaanstad.nl.

Op Zaanstad in cijfers vindt de internetbezoeker een verscheidenheid aan statistische gegevens. Veel gegevens hebben betrekking op de Zaanse bevolking. Maar deze site bevat ook onderwerpen, zoals bijvoorbeeld wonen, economie, cultuur, sport en gezondheid in Zaanstad.

Zo blijkt tijdens het surfen dat Luuk en Zoë de populairste kindernamen in 2005 waren in Zaanstad; dat een Zaanstadter gemiddeld 445 kg afval per jaar produceert en dat de gemiddelde WOZ-waarde van een woning in Zaanstad EUR 179.000 is.

Ook is het voor de bezoeker mogelijk om de gevonden informatie verder aan te passen aan zijn/haar wensen (onder andere weergeven in procenten, indexeren, jaartallen aan en uit zetten en gegevens downloaden in een Excel-bestand).

De site is te raadplegen via cijfers.zaanstad.nl. De komende maanden wordt deze site verder uitgebreid en nieuwe gegevens toegevoegd.