Gemeente Noordenveld



Vier bedrijven genomineerd voor de ondernemersprijs Noordenveld 2006

Gepubliceerd op: 11 september 2006

Op 22 september wordt de Jaarbeurs van het Noorden geopend, waarbij onder andere de Ondernemersprijs 2006 wordt uitgereikt door burgemeester J.H. van der Laan. Ook dit jaar is een groot aantal kandidaten voorgedragen voor de ondernemersprijs. De Commissie van Aanbeveling heeft tijdens de selectieprocedure inmiddels verschillende bedrijven bezocht en heeft dit jaar vier bedrijven genomineerd, te weten:

Alpha Akoestiek BV; specialist op het gebied van geluid- en lawaai overlast, in zowel binnen- als buitenland. Alpha Akoestiek ontwerpt, produceert en monteert verschillende geluidtechnische voorzieningen die hun toepassing hoofdzakelijk vinden in de industrie.

Bakkerij van Esch; in dit familiebedrijf wordt iedere dag met veel toewijding gewerkt aan een groot en gevarieerd assortiment ambachtelijke kwaliteitsproducten, waarbij duidelijk wordt ingespeeld op trends en innovatieve ontwikkelingen in de markt. Van Esch is door de jaren heen uitgegroeid tot een ambachtelijk bedrijf met verschillende vestigingen.

Resato International; heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van hogedruk componenten en hogedruk installaties. Deze kennis heeft mede geleid tot een ontwikkeling die Resato wereldwijd tot een van de weinige leveranciers heeft gemaakt van waterstraalsnij-installaties.

Slagerij Nederhoed; is een gedreven slagerij waarbij innovatie van de producten van belang is. Trends en ontwikkelingen worden op de voet gevolgd. Slagerij Nederhoed heeft een zeer uitgekiend en gevarieerd assortiment. Kwaliteit en service staan bij het bedrijf hoog in het vaandel.

De ondernemersprijs in de gemeente Noordenveld is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een ondernemer, die een positieve bijdrage heeft geleverd aan het sociaal-economisch klimaat van de gemeente Noordenveld door onder andere kansen in de markt te herkennen en te benutten, open te staan voor innovatieve ontwikkelingen en creatieve initiatieven te tonen.

Het gemeentebestuur heeft zich bij de toekenning van de prijs laten adviseren door de Commissie van Aanbeveling. De leden van deze commissie hebben allen een binding met de verschillende geledingen van het bedrijfsleven, maar hebben op persoonlijke titel zitting in de commissie. De Commissie van Aanbeveling bestaat uit:
- mevrouw V. Hartlief-Ananias vanuit de recreatieve sector;
- mevrouw M. Brink-Veerman, vanuit de agrarische bedrijvigheid;
- de heer H. Veldman, vanuit de handels- en middenstandsbedrijven;
- de heer E. van Werven, vanuit de industriële bedrijvigheid;
- de heer G. Wolters, vanuit het bestuur van de Stichting Jaarbeurs van het Noorden

Roden, 6 september 2006