1e persbericht van maandag 11 september 2006

Eindhoven, 11-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert man voor mishandeling

De politie heeft maandag rond 3.30 uur in zijn woning in Gestel een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man had eerder die dag ruzie gehad met een 34-jarige man uit Eindhoven. Hierbij zou de 34-jarige Eindhovenaar in zijn gezicht geslagen zijn door een vriend van de 37-jarige verdachte. Het slachtoffer heeft zich hierna onder doktersbehandeling laten stellen voor de verwonding aan zijn gezicht. Later op de dag is het slachtoffer verhaal gaan halen bij de 37-jarige Eindhovenaar. Er ontstond een ruzie waarbij het slachtoffer weer op zijn gezicht geslagen werd. De man heeft zich na het incident in het ziekenhuis laten hechten. De mannen zijn bekenden van elkaar, het slachtoffer is de vriend van de ex-vrouw van de verdachte. Deze is ingesloten. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van diefstal

De politie heeft zondagmiddag rond 16.45 uur een 16-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden op de Venkelstraat. Hij had in zijn fietstassen ongeveer 45 koperkleurige bandenspanners zitten. Die waren weggehaald van hekwerken die rondom een bouwplaats aan de Venkelstraat stonden. Omdat de bandenspanners weg waren, lagen de losse hekken op de grond. Twee andere verdachten konden ontkomen. De jongen is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Eindhoven: Politie pakt slapende automobilist op

Een man van 32 jaar uit Drunen is maandagochtend rond 0.30 uur door de politie aangehouden op de Onze Lieve Vrouwenstraat. Bij de politie was de melding binnengekomen dat de man op de A2 in een auto reed die nogal slingerde. Surveillerende agenten zagen de auto even later stilstaan in de middenberm van de Onze Lieve Vrouwestraat. De bestuurder lag in de wagen te slapen. Hij was onder invloed van alcohol en verdovende middelen. Van de man is een bloedproef afgenomen, zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie houdt man aan voor beroving

De politie heeft zondag rond 18.00 uur op de Markt een 30-jarige man uit Helmond aangehouden. De verdachte had kort daarvoor geprobeerd een 21-jarige vrouw uit Gemert op de Kerkstraat van haar tas te beroven. De vrouw liep op straat met haar vriendinnen toen de man op een fiets voorbij kwam en trachtte haar tas los te rukken. De vrouw is hierdoor ten val gekomen waarbij haar horloge beschadigd raakte. Omstanders hebben de beroving zien gebeuren waarop de man door hen is vastgepakt. De verdachte is overgedragen aan de politie, die de man heeft ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Politie neemt rijbewijs in

Op de Kasteel Traverse heeft de politie maandagochtend rond 0.15 uur een man van 51 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor op de Steenweg in een auto rijden die nogal slingerde. Op de Kasteel Traverse lieten ze hem stoppen, waarna bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Op het bureau blies hij een promillage van ruim 1,55. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie ontdekt hennepkwekerij na wateroverlast

De politie heeft zondagavond rond 19.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Karpaten. Dat gebeurde na een melding van wateroverlast door de buren. Toen agenten poolshoogte namen in de woning, vonden ze op zolder de kwekerij met ruim 450 planten en de nodige kweekapparatuur. Een koppeling van de watertoevoer was losgeschoten, waardoor het water uit de woning was gestroomd. Alles is in beslag genomen en vernietigd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Luyksgestel: Politie arresteert verdachte van woninginbraak

De politie heeft zondagavond rond 19.45 uur een man van 38 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Verhoevenstraat. Een getuige had gemeld dat de man daar zou hebben ingebroken in een woning. Toen agenten ter plaatse kwamen, liep de verdachte op straat. Hij werd aangehouden en in een politiewagen naar het bureau gebracht. Onderweg verzette hij zich hevig. Hij gaf een politieman die naast hem zat een kopstoot, beet hem in een pols en spuugde hem in het gezicht. Uiteindelijk kon de verdachte worden overmeesterd. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politieman heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Geldrop: Geld weg na ramkraak

Bij een ramkraak op een bedrijf aan het Emopad is een geldbedrag van ongeveer 100 euro buitgemaakt. Dat gebeurde maandagochtend rond 2.15 uur. Met een auto is een ruit van de zaak kapot gereden, waarna het geld uit een kassalade is weggehaald.

Oirschot: Inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning aan de Van Mellinckrodestraat zijn een mobiele telefoon en geld weggehaald. Dat gebeurde maandag tussen 1.15 en 5.45 uur. De voordeur is via de brievenbus opengemaakt.

Deurne: Woninginbraak

Zondag tussen 16.00 en 21.00 is ingebroken in een woning aan de Roothaertstraat. Daarbij zijn onder meer een dvd-speler en sieraden weggehaald. Een raam aan de achterkant van het huis is opengebroken.

Heeze: Politie pakt man op voor mishandeling

De politie heeft zondag rond 19.30 uur op de Corweide een 23-jarige man uit Heeze aangehouden. De verdachte zou kort daarvoor een 57-jarige man uit Heeze een kopstoot hebben gegeven waarna hij de man in het gezicht geslagen heeft. De verdachte en het slachtoffer wonen in dezelfde wijk. Na een onenigheid was er een woordenwisseling tussen beiden ontstaan waarna door de verdachte geslagen was. Het voorval is door enkele buurtbewoners gezien. Het slachtoffer is gewond geraakt aan zijn gezicht en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.