Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

11-09-2006
Jeugd-punt in de Kempen

Vanaf 1 juni 2006 wordt het jongerenopbouwwerk in de gemeenten Bladel, Eersel en Reusel- De Mierden uitgevoerd door Jeugd-punt. Vanaf 1 september is Jeugd-punt ook actief in de gemeente Bergeijk. Jeugd-punt is een professionele organisatie die lokale en regionale vraagstukken op het terrein van jeugd en jeugdwerk samen met andere organisaties aangepakt. Jeugd-punt werkt in opdracht van de gemeenten en levert diverse diensten. Hierbij valt onder andere te denken aan contacten met jongeren op plaatsen waar zij zich ophouden in hun vrije tijd en informatieverstrekking en voorlichtingsactiviteiten aan jeugd en jongeren omtrent onderwerpen als alcohol, drugs en tabak. Daarnaast doet Jeugd-punt aan verwijzing en bemiddeling indien een specialistische aanpak nodig is. Ook bevorderen van (sportieve) activiteiten in buurt of wijk behoort tot de werkzaamheden.

Marcelino Thuis, Olga van Lierop, Sandra van Leeuwen en Fiona de Werd zijn de drijvende krachten in dit team dat werkgebied de Kempen bedient. U kunt deze consulenten ook tegen komen bij u in de buurt waar zij in contact zijn met jongeren. Lokale en regionale organisaties (waaronder bijvoorbeeld scholen, AMW, Politie, GGD etc) zullen deze consulenten vooral treffen in de netwerken waarin afstemming en coördinatie van werkzaamheden plaatsvindt. Binnenkort organiseren de opdrachtgevende gemeenten samen met Jeugd-punt een kennismakingsbijeenkomst voor alle lokale en regionale instellingen op het gebied van jeugd en jongeren. Ook de raads- en commissieleden van alle betrokken gemeenten zijn hiervoor uitgenodigd.

Voor meer informatie over de werkzaamheden en de organisatie van Jeugd-punt kunt u telefonisch contact opnemen met teamleider Marcelino, thuis te bereiken op 06 - 20 60 11 57.