Gemeente Aalsmeer


Reconstructie Herenweg

Reconstructie Herenweg
Publicatiedatum: 11 September 2006

Algemene omschrijving
De Herenweg, lopend vanaf de Kudelstaartseweg tot aan de Ambachtsheerweg, wordt gereconstrueerd. De gemeente gaat de weg in het kader van duurzaam veilig inrichten als 30 km zone, en de weg wordt beter ingericht voor fietsverkeer. Daarnaast zullen de hoogheemraadschappen Rijnland en Waternet de vereiste waterkerende functie van de dijk herstellen, door deze weer op keerhoogte te brengen. Naast de gemeente en de hoogheemraadschappen is ook de Provincie Noord-Holland betrokken in dit project in het kader van de waterkwaliteit.

Plan- en bestuurlijke informatie
Het eerste deel van de Herenweg, tussen de Kudelstaartseweg tot aan de laad- en loswal, is in 2005 gereconstrueerd. Ook is dit deel van de weg op keerhoogte gebracht door middel van ophoging en damwanden. Momenteel wordt in overleg met bewoners gewerkt aan het ontwerp van het tweede deel van de weg, vanaf de laad- en loswal tot aan de Ambachtsheerweg. De laad- en loswal krijgt zelf ook een opknapbeurt. De zwemsteiger naast de laad- en loswal blijft behouden, en er wordt gekeken naar mogelijkheden voor een tweede zwemsteiger aan de andere kant van de wal. De Provincie acht een tweede zwemgelegenheid echter moeilijk inpasbaar.

De weg zelf wordt uitgevoerd in asfalt, en er worden zogenaamde fiets-suggestiestroken aangebracht. Dit houdt in dat aan weerszijden van de weg een onderbroken witte streep komt om het fietsgedeelte te markeren. Wanneer twee autos elkaar willen passeren, mogen zij op het fietsgedeelte rijden. Op het fietsgedeelte worden snelheidsremmers aangebracht, zodat voor autos de doorgang op deze stroken beperkt wordt. Ook wordt er voor het gebied in samenwerking met bewoners een nieuwe groenstructuur ontworpen, passend binnen de landschappelijke eisen. Deze groenstructuur zal het bestaande groen gaan vervangen.

Planning
Het ontwerp voor de nieuwe inrichting van het tweede deel van de Herenweg is volgens de planning najaar 2006 gereed. Op dat moment volgt meer informatie voor belangstellenden. De uitvoering van het plan zal in 2007 starten.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer D. Geerts van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0297 38 75 75. [app.dsc?id=164158144211221148212233205232&obj=190&name=Reconstructie% 20Herenweg]