Titel: RVD: bezoek minister-president Balkenende aan Friesland

RVD/DG
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 11-09-2006 12:10

Origineel persbericht.

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht
11 september 2006

BEZOEK MINISTER-PRESIDENT BALKENENDE AAN FRIESLAND

Minister-president Balkenende brengt op dinsdag 12 september en woensdag 13 september 2006 een werkbezoek aan de provincie Friesland. Tijdens het bezoek komen diverse soorten van zorgverlening aan de orde.

Dinsdag wordt een bezoek gebracht aan VanHarte Resto in Leeuwarden. Dit buurtrestaurant maakt deel uit van de stichting VanHarte die zich inzet voor mensen die sociaal zijn buitengesloten. Daartoe zijn diverse laagdrempelige eetgelegenheden geopend waarbij eten, ontmoeten en activeren centraal staan. In Leeuwarden zal de minister-president vrijwilligers assisteren bij het uitserveren van de maaltijd.

Op woensdag is de minister-president te gast in het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Dit ziekenhuis biedt een uitgebreid pakket aan medisch-specialistische zorg, onderzoek en behandeling voor de regio Zuidoost-Friesland. Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan de buurtsuper Attent in Oldeberkoop. In deze supermarkt werken 15 mensen met een verstandelijke handicap die alle voorkomende werkzaamheden verrichten. Dit initiatief draagt tevens bij aan de leefbaarheid van het Friese platteland, omdat hiermee de enige supermarkt in Oldeberkoop is behouden.

RVD, 11.09.06, 12.10 uur

MEDEDELING VOOR DE REDACTIES /