Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer beroofd, politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 12-9-2006 14:33:56

Arnhem - Op de Wielakkerstraat in Arnhem is dinsdagochtend een 38-jarige inwoner van die stad met geweld van zijn geld beroofd. De man raakte daarbij licht gewond. De politie stelt een onderzoek in en hoopt op een bijdrage van getuigen. Volgens het slachtoffer werd hij rond kwart voor zes op straat aangesproken door twee onbekende jongens. Die zouden de Arnhemmer hebben geslagen waarna ze er met zijn geld vandoor gingen. Beide belagers zouden zijn weggevlucht richting Kerkplein. Volgens de gedupeerde Arnhemmer zou het gaan om twee jongens met een getinte huidskleur; de een zou mogelijk van Antilliaanse afkomst zijn terwijl de ander een Indisch uiterlijk zou hebben. Getuigen die iets van de beroving hebben gezien of mogelijk de twee belagers kort voor of kort na het voorval in de omgeving hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na mishandeling vriendin

Publicatiedatum: 12-9-2006 14:32:35

Arnhem - Een 55-jarige man uit het Brabantse Oss is in de nacht van maandag op dinsdag door de politie aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht zijn 49-jarige vriendin uit Arnhem in haar woning in de wijk Kronenburg te hebben mishandeld. De twee kregen ruzie in de woning van de Arnhemse, waarbij de Ossenaar zijn vriendin zou hebben geschopt, geslagen en aan de haren hebben getrokken. Na het voorval ging de man er vandoor. Het slachtoffer waarschuwde de politie. Inmiddels was de politie in de woonplaats van de Ossenaar ook gewaarschuwd. De man werd thuis aangehouden en is overgedragen aan de Arnhemse politie. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (16) gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 12-9-2006 14:32:00

Velp - Een zestienjarig meisje uit Velp is maandagochtend op de kruising van de Piet Heinlaan met de Hogeweg in haar woonplaats gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het slachtoffer had daarbij vermoedelijk rugletsel opgelopen en is naar het ziekenhuis gebracht. De Velpse reed rond kwart over tien op haar snorfiets over de Hogeweg richting Piet Heinstraat. Op de kruising zou ze geen voorrang hebben verleend aan een 36-jarige automobilist ui Apeldoorn, die van rechts kwam. De automobilist was met de schrik vrij gekomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Huissenaar vindt gestolen brommer terug

Publicatiedatum: 12-9-2006 14:31:12

Arnhem - Bij een woning in de wijk Immerloo in Arnhem heeft een achttienjarige Huissenaar maandag zijn gestolen bromfiets teruggevonden. De politie heeft een negentienjarige Arnhemmer aangehouden in verband met heling van de brommer. Een bekende van de Huissenaar had de brommer bij de woning zien staan en tipte de eigenaar. Toen die ging kijken bleek het om zijn bromfiets te gaan die eerder was gestolen. De Huissenaar haalde de politie erbij. De Arnhemmer, die bij de brommer stond, had verklaard dat het zijn bromfiets was. De jongen werd daarop aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Drie winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 12-9-2006 14:26:13

Arnhem - In Arnhem zijn maandagmiddag drie verdachten van winkeldiefstal aangehouden door de politie. Een 51-jarige Arnhemmer werd rond kwart voor twee door beveiligingspersoneel van een zaak aan de Spijkerlaan betrapt. De man zou een pakje sigaretten hebben gestolen. Bij een zaak aan de Velperbuitensingel werd omstreeks twee uur een 38-jarige man uit Elst aangehouden. Hij zou levensmiddelen hebben gestolen. De Elstenaar, een zogenoemde veelpleger, is ingesloten. In het winkelcentrum Kronenburg werd even na drie uur een 37-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht scheermesjes te hebben gestolen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053