Ingezonden persbericht


WESTERN DIGITAL INTRODUCEERT 160 GB MOBIELE HARDDRIVES VOOR NOTEBOOKS EN DRAAGBARE OPSLAGAPPLICATIES

Nieuwe generatie WD Scorpio-drives met perpendicular magnetic recording-technologie

Amsterdam, 12 september 2006 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) is gestart met de grootschalige productie van zijn nieuwe 160 GB WD Scorpio(tm) 2,5-inch Serial ATA-harddrives (SATA). Deze drives maken gebruik van de Perpendicular Magnetic Recording-technologie (PMR) en bieden daarmee een grotere capaciteit in een compact formaat. De WD Scorpio-drives Beschikken over alle kenmerken - stil functioneren, hoge schoktolerantie en laag energieverbruik - waardoor ze voldoen aan de specifieke eisen van notebooks en draagbare storage-apparatuur, zoals WD Passport®.

De nieuwe WD Scorpio-drives zijn een aanvulling op de 2,5-inch mobiele harddrives. De capaciteit varieert van 40 tot 160 GB. Western Digital introduceerde de eerste mobiele harde schijf in oktober 2004.

"Door de inzet van de PMR-technologie hebben de nieuwe WD Scorpio 160 GB-drives de grote capaciteit die mobiele computergebruikers eisen. In combinatie met andere specificaties leidt dit tot concrete voordelen voor eindgebruikers", zegt Jody Bradshaw, algemeen directeur Mobile Storage bij Western Digital. "Met de nieuwste generatie WD Scorpio-drives bieden we gebruikers van mobiele computers en draagbare storage dezelfde hoogstaande kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties, die ons de leiderpositie in de pc-markt heeft bezorgd."

PMR
Met de Perpendicular Magnetic Recording-technologie worden gemagnetiseerde databestanden verticaal geplaatst ten opzichte van de draaiende schijf. Dit in plaats van horizontaal, zoals dit voorheen gebeurde. Hierdoor kan er meer data op een schijf gezet worden dan met traditionele horizontale recording. Bovendien kan op termijn de dichtheid nog vergroot worden.

WD Scorpio-opties
De exclusieve WhisperDrive(tm)-technologie met SoftSeek(tm)-algoritmes maken de WD Scorpio tot één van de stilste 2,5-inch harddrives op de markt, ongeacht de rotatiesnelheden. De geavanceerde ShockGuard(tm)-technologie combineert firmware- en hardwareverbeteringen voor de bescherming van het drive-mechanisme met een verfijnd schijfoppervlak. Dit resulteert in de hoogste gecombineerde schoktolerantie. DuraStep Ramp(tm) zorgt voor extra schokbescherming door de koppen van de disk te fixeren. Hierbij wordt zeer geavanceerd materiaal gebruikt waardoor de drive een minimum van 600.000 load/unload-cycli kan uitvoeren. Met een rotatiesnelheid van 5.400 RPM verbruikt de WD Scorpio dezelfde hoeveelheid energie als 4.200 RPM-schijven. Op die manier nemen de levensduur van de batterij en de schijfbetrouwbaarheid toe. De WD Scorpio mobiele harddrive is leverbaar met capaciteiten van 40 GB tot 160 GB, met tot 8 MB cache en met EIDE0- of SATA-interfaces. De drives worden geleverd met drie jaar garantie.