Politie Gelderland-Zuid

Bejaarde vrouw in woning bestolen door dorstige man

Nijmegen, 12-09-2006 o Een 86-jarige vrouw is in de nacht van maandag op dinsdag in haar woning in de wijk Biezen beroofd van haar portemonnee.

De vrouw werd midden in de nacht wakker van gestommel. Ze ging haar bed uit en zag toen een man bij haar voordeur staan, die aanbelde. De vrouw vroeg wie er aan de deur was, maar opende die niet. Er stond een man die om een glas water vroeg. De vrouw zei dat ze dat niet gaf, maar de man bleef aandringen en zei dat ie onwel werd. Daarop besloot de vrouw hem door een klein raam een glas water aan te geven. De man duwde meteen daarna het raam ver open, en drong de woning binnen.

De vrouw besefte wat er gebeurde en wilde de alarmknop ij haar woning indrukken, maar de man was haar voor. Door de vaart van de man viel de vrouw op de grond. De man bedreigde de vrouw en eiste haar portemonnee. De vrouw wilde een kast openen, maar de man was haar voor, griste de portemonnee weg en ging er via de voordeur vandoor.

Signalement
Het gaat om een man van ongeveer 1.80 meter, getinte huidskleur, tussen de 20 en 25 jaar en hij droeg op dat moment een blauw trainingspak. Hij had geen snor, baard en bril.

De politie onderzoekt de zaak en wil graag in contact komen met mensen die iets kunnen vertellen over de dader of over de zaak. wie meer weet kan contact opnemen met de politie op nummer 0900-8844. (07)