MediaPlaza


Nationale (e-)HRM congres, HR als businesspartner Datum: Woensdag 13 september 2006
Locatie: Media Plaza, Utrecht
Prijs: 399 Euro. Bij inschrijving vóór 1 augustus krijgt u een vroegboekkorting van 100,- euro.

Toegevoegde waarde van HR
Voor veel organisatiedisciplines is er een lange historie van meten op resultaat. Wat de bijdrage is van de HR-discipline aan het bedrijfsresultaat is echter vaak nog onderbelicht. De mensen die in een organisatie werken maken het verschil tussen gewoon en excellent. Het spreekt dus voor zich dat er aandacht is voor dat menselijk kapitaal en het kwantificeren van het HR-beleid.

Het vergt een breed palet aan kennis, vaardigheden en passend gedrag om "partner in business" te zijn. Echte partners in business kenmerken zich door een goede mix van meebewegen in de wereld van de (interne) klanten en het verzorgen van een juiste dosering input vanuit de HR-discipline.

Congres
Tijdens het Nationale (e-)HRM congres op 13 september 2006 worden de laatste trends omtrent het managen van uw organisatie gepresenteerd. U krijgt een kijkje in de toekomst van e-business en de mogelijkheden die er voor het HR-vakgebied zijn. Geen 'gadgetverhalen' maar vooral businesscases die u kunt gebruiken bij het beslissingsproces in uw eigen bedrijf. Tijdens dit congres komen pioniers, experts en leveranciers aan het woord om u een beeld te geven op welke manieren de personeelsafdeling nog meer een partner kan worden in de strategie van de organisatie.

Doelgroep
Het Nationale (e-)HRM congres is belangrijk voor:
- Directie en MT leden

- HR Managers

- HR Beleidsadviseurs

- ICT managers

Leerdoelen
Tijdens dit congres wordt u op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen op het gebied van accountability van (e-) HRM. De volgende vragen staan deze dag centraal:

- Hoe kun je als personeelsafdeling zorgen voor toegevoegde waarde, zodat P&O een partner in de strategie van de organisatie wordt.
- Inzicht krijgen in de mogelijkheden van een kwantitatief georiënteerd HR-beleid.

- Praktijkcases van organisaties die ervaring hebben met ken- en stuurgetallen en hiermee een kwantitatief HR-beleid voeren.
- Netwerken met branchegenoten.

Voor meer informatie over het programma kunt u contact opnemen met Lisette Martens via het telefoonnummer 030 - 291 41 47.

PROGRAMMA
09:30 Ontvangst met koffie/thee
10:00 Opening en inleiding door dagvoorzitter
10:15 Keynote- HR als strategische partner voor de board, wat is daarvoor nodig?
Vanuit het perspectief van de CEO wordt gekeken naar HRM. Wat is ervoor nodig om strategische partner van de directie te zijn en in hoeverre is HRM daar al of nog ver van verwijderd? 11:00

Keynote - Wat betekent HRM in het e-tijdperk? - Prof. dr. Rob H.W.Vinke

Lezing over HR nieuwe stijl en de mogelijkheid die ICT biedt 11:30 Leader presentaties - In drie vooruitstrevende cases (ieder 10 minuten) wordt gepresenteerd hoe momenteel gebruik wordt gemaakt van nieuwe technologische middelen en wat dit partijen oplevert. 12:00 Elevator pitch parallelsessies
De overige parallelsessie-presentatoren pitchen ieder binnen 1 minuut hun praktijkcase of oplossing.
12:05 Lunch
13:00 Parallelrondes (13.00 tot 13.40) (13.45 - 14.25) 14:25 Pauze
15:00 Discussie over de uitdagingen van HRM
15:45 Samenvatting van de dag
16:15 Netwerkborrel

Keynote sprekers
Prof. dr. Rob H. W. Vinke (1950) studeerde arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam, promoveerde in 1996 op 'Motivatie en belonen' en sinds 1997 is hij verbonden aan Business Universiteit Nyenrode als hoogleraar personeelswetenschappen. Hij is kerndocent van de opleiding HR-strateeg aan de Universiteit Groningen, kerndocent MBA aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen en directeur van RVC. Zijn specialisaties zijn de trends in de samenleving, de strategische kant van het HRM-beleid, arbeidsvoorwaarden & beloning, leiderschap, cultuur & motivatie.