Gemeente Gouda


persbericht: gemeentesecretaris ad de bever verlaat gouda (13/09/2006)

Ad de Bever, gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Gouda, heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd hem per 1 mei 2007 ontslag te verlenen. Het college heeft dit verzoek, zij het met enige tegenzin, gehonoreerd. De heer De Bever beëindigt zijn feitelijke werkzaamheden met ingang van 1 januari 2007.

In zijn brief aan het college stelt de heer De Bever dat het na veertig jaar werk waarvan dertig jaar in dienst van het lokaal bestuur mooi is geweest. Gouda is geen gemakkelijke gemeente om te besturen. De problemen waar de stad voor staat, zijn fors, de vraagstukken vaak complex, de oplossingen niet altijd even simpel. Toch bruist Gouda wellicht als nooit tevoren. Of zoals ik het wel eerder uitdrukte Gouda is, na veertig jaar artikel-12 eindelijk ontketend. In Gouda gebeurt wat. Dynamiek bij de vleet. Smullen voor mensen die van enige opwinding houden. Dat vraagt van een stadsbestuur heel veel. En dus als het goed is ook veel, heel veel van het ambtelijk management. Ik heb daar met volle overtuiging en met alles dat ik te bieden heb nu bijna zeven jaar aan mee gedaan. Maar als ik begin volgend jaar, bij leven en welzijn, 61 word, wil ik een andere invulling aan mijn leven gaan geven. Ik kan en wil niet meer voldoen aan de eisen die ik eerst en vooral zelf aan de invulling van gemeentesecretaris van Gouda stel.

Het college van B en W vindt het spijtig dat de heer De Bever de gemeente verlaat, maar wist al geruime tijd dat hij het voornemen had. Burgemeester Wim Cornelis: De heer De Bever heeft de afgelopen zeven jaar zeer veel voor de gemeente betekend. Belangrijke organisatieveranderingen als OptimaForma en de invoering van het Directie-dienstenmodel hebben vorm gekregen onder zijn regie. Hij vormde het boegbeeld van de gemeentelijke organisatie.

Een wervingstraject voor een nieuwe gemeentesecretaris wordt zo spoedig mogelijk in gang gezet. Het streven is dat de nieuwe gemeentesecretaris op 1 januari 2007 aantreedt.