Politie Gelderland-Midden

Rhedense (17) breekt arm bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 13-9-2006 15:07:19

Rheden - Een zeventienjarig meisje uit Rheden heeft dinsdagochtend een gebroken arm opgelopen bij een verkeersongeval op de Arnhemsestraatweg in haar woonplaats. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. De Rhedense reed omstreeks acht uur op haar bromfiets over de Arnhemsestraatweg en wilde een fietser (een 13-jarige jongen uit Dieren) inhalen. Daarbij raakte ze de jongen waarna ze kwam te vallen en letsel opliep. De jongen uit Dieren was met de schrik vrij gekomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw (84) bestolen van boodschappentas

Publicatiedatum: 13-9-2006 15:06:10

Arnhem - Een 84-jarige Arnhemse is dinsdagochtend op straat in de wijk Malburgen in haar woonplaats bestolen van haar tas vol boodschappen. De vrouw liep omstreeks half tien in de omgeving van het St. Gangulphusplein toen ze werd aangesproken door een jongeman. Die wist haar met een smoesje af te leiden waarna hij kans zag er met de boodschappentas vandoor te gaan. Het slachtoffer ging daarna meteen naar de dader op zoek en trof daarbij twee agenten. Nadat ze haar verhaal verteld had gingen ook de agenten op zoek maar de jongen werd niet meer aangetroffen. Volgens de gedupeerde Arnhemse zou het gaan om een jongeman van ongeveer 20 jaar met een licht getint uiterlijk en donkerbruin kort haar. De politie zoekt getuigen (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer verdacht van stroperij

Publicatiedatum: 13-9-2006 15:05:26

Arnhem - Een 52-jarige Arnhemmer is dinsdagochtend op de Arnhemse heide in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van stroperij. Een jachtopzichter betrapte de man in een bosperceel in de omgeving van de Koningsweg terwijl hij bezig was een voederplaats in te richten om vogels te vangen. Ook bleek de man twee goudvinken bij zich te hebben wat verboden is volgens de Flora en Faunawet. De opzichter schakelde de politie in waarna de man werd aangehouden. De Arnhemmer heeft inmiddels een volledige bekentenis afgelegd en kan rekenen op een forse geldboete.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 13-9-2006 15:03:01

Arnhem - De Arnhemse politie heeft dinsdagmiddag in de wijk De Laar een 40-jarige man aangehouden wegens huiselijk geweld. De Arnhemmer zou bij een ruzie zijn 30-jarige vriendin hebben geschopt waardoor de vrouw letsel opliep. Het slachtoffer meldde het voorval later bij de politie. Agenten gingen daarop naar de woning van het echtpaar. De man bleek nog thuis te zijn en werd vervolgens aangehouden. Volgens het slachtoffer zou ze al vaker door haar vriend zijn geschopt en geslagen. De vrouw had echter niet eerder aangifte gedaan maar deed dat nu wel. De Arnhemmer is na verhoor inmiddels weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---