AF-erkende bedrijven helpen de 100.000 appartementseigenaren

Fosag

De branche-erkende schilders- en onderhoudsbedrijven gaan de georganiseerde VvE's in Nederland helpen het achterstallig onderhoud uit te voeren. Daartoe zijn VvE Belang, Belangenorganisatie voor Appartementseigenaren en Stichting AF-Erkenningsregeling, Belangenorganisatie voor erkende schilders- en onderhoudsbedrijven een samenwerking aangegaan. De samenwerking is een gevolg van de nieuwe Appartementenwet van mei 2005, waardoor VvE's met ingang van 1 mei 2008 verplicht zijn een reservefonds te hebben gevormd voor (groot) onderhoud. De overheid is tot deze wettelijke maatregel gekomen door het grootschalig achterstallig onderhoud bij VvE's in Nederland. Volgens onderzoek van Trendbox heeft zelfs 47% van de kleine VvE's (tot 5 appartementen) helemaal nog geen reservefonds ingesteld en is daar ook niet mee bezig.

De samenwerking is gericht op alle bij VvE Belang aangesloten VvE's en zal met ingang van
1 januari 2007 bestaan uit een centraal VvE-loket voor vragen over onderhoud en klachten, een onderhoudsboekje en een website voor het aan- en afmelden van onderhoudswerk. Elk opgeleverd schilderwerk zal bovendien worden geïnspecteerd door het onafhankelijk bureau Verf Advies Centrum. AF-bedrijven die op deze wijze voor VvE's moeten voldoen aan speciale eisen en zullen herkenbaar zijn aan een speciaal certificaat.

VvE's zijn hierover onlangs door VvE Belang en VROM geïnformeerd met een speciale krant aan alle 472.000 appartementseigenaren. Eind september en begin oktober worden in aansluiting op deze krant in het land zes speciale informatiebijeenkomsten georganiseerd. AF-bedrijven zullen worden geïnformeerd via bijeenkomsten in januari 2007.

Stichting AF-Erkenningsregeling is de enige schilders- en onderhoudsorganisatie in Nederland die werkt met leveringsvoorwaarden overeengekomen met Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond, waarin garanties van bedrijven, geschillenregeling en nakomingsgarantie van de Stichting AF zijn geregeld. De Stichting AF-Erkenningsregeling is opgericht in 1995 door FOSAG, de branche-organisatie voor schilders-, onderhouds, metaalconserverings- en glasbranche en telt ruim 1.500 erkende bedrijven door heel Nederland. Zie www.af-erkend.nl

Stichting VvE Belang is de belangenorganisatie voor eigenaren van flats, etages, portiekwoningen en appartementen in Verenigingen van Eigenaren. VvE Belang telt ruim 20.000 VvE's met in totaal zo'n 100.000 appartementseigenaren die gebruik kunnen maken van de juridische- en bouwkundige ondersteuning. VvE Belang is lid van de Raad voor Onroerende Zaken en lid van de Raad van Advies van SKW Certificatie. Zie www.vvebelang.nl.


-------------
EINDE BERICHT

-------------

Noot redactie:
Fotomateriaal beschikbaar via www.af-erkend.nl, menu nieuws, pers in onze sectie Particulier & pers

De Stichting AF-Erkenningsregeling
Is een initiatief van FOSAG, ondernemersorganisatie voor de schilders-, onderhouds- en metaalconserverings, en glaszetbranche. In totaal zijn er in Nederland bijna 1.600 door deze branche erkende schilders, glaszetters en behangers. Zie ook www.af-erkend.nl

Meer informatie?
Stichting AF-Erkenningsregeling: de heer G. Ernes, voorzitter, telefoon 045 - 5321471 vvE Belang: de heer Fred Schuurs, directeur, telefoon: 0162 - 469 120.