Politie Gelderland-Midden

Bromfietsers laten invalide gewond achter na ongeval
Publicatiedatum: 13-9-2006 16:16:16

Duiven - De politie van Duiven is op zoek naar twee onbekende bromfietsers die dinsdagmiddag op de Parallelweg in Duiven een invalide vrouw gewond hebben achtergelaten na een ongeval. Het slachtoffer, een 43-jarige vrouw uit Westervoort, had daarbij letsel opgelopen aan een arm. De vrouw hoefde echter niet naar het ziekenhuis. Volgens het slachtoffer reed ze omstreeks kwart over drie in haar invalidenwagen over de Parallelweg van Westervoort richting Duiven. Ter hoogte van de bussluis daar kwamen de twee bromfietsers haar uit tegenovergestelde richting tegemoet. Bij het passeren van de bussluis zou een van de bromfietsers op de verkeerde weghelft terecht zijn gekomen. De Westervoortse zag zich genoodzaakt uit te wijken om een aanrijding te voorkomen. Daarbij raakte ze een betonnen rand waarna haar voertuig omviel. De vrouw liep daarbij verwondingen op. Beide bromfietser reden na het ongeval door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren en zich bekend te maken. De politie zoekt getuigen maar sluit niet uit dat beide bromfietsers niet gemerkt hebben dat de vrouw was gevallen en gewond was geraakt. Zowel getuigen als de beide bromfietsers worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zevenaarse belandt in ziekenhuis na inhaalmanoeuvre
Publicatiedatum: 13-9-2006 16:15:35

Zevenaar - Een 21-jarige vrouw uit Zevenaar is dinsdagochtend in het ziekenhuis belandt nadat ze was gevallen bij een inhaalmanoeuvre op de Doesburgseweg in haar woonplaats. Het slachtoffer had vermoedelijk letsel opgelopen aan haar pols, hoofd en nek. Volgens getuigen reed de vrouw rond kwart over elf met haar scooter over het fietspad en wilde een verder onbekend gebleven fietser inhalen. Daarbij zou ze in de berm terecht zijn gekomen waarna ze over de kop sloeg. Volgens een omstander zou de vrouw even het bewustzijn hebben verloren. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ruzie loopt uit de hand, Heterenaar aangehouden
Publicatiedatum: 13-9-2006 16:14:49

Heteren - De politie van Heteren heeft dinsdagavond na een uit de hand gelopen ruzie een 38-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van onder meer mishandeling en bedreiging. De slachtoffers, twee inwoners van Rhenen van 30 en 57 jaar, hadden daarbij verwondingen opgelopen. Uit verklaringen van betrokkenen bleek dat de 57-jarige man uit Rhenen en de Heterenaar bekenden van welkaar waren. De Heterenaar zou eerder goederen van de Rhenenaar hebben geleend maar die niet hebben teruggegeven. Dinsdagavond besloot de Rhenenaar zijn eigendom zelf terug te halen en liet zich daarbij vergezellen door zijn 30-jarige plaatsgenoot. Op het erf van de Heterenaar zou het na een woordenwisseling tot een handgemeen zijn gekomen. Beide slachtoffer zouden daarbij klappen hebben gekregen van de Heterenaar. Volgens de slachtoffers zou de Heterenaar met een stuk stoeptegel hebben geslagen. Gewaarschuwde agenten troffen alle partijen nog op het erf van de Heterenaar aan. De man is na verhoor weer vrijgelaten en had gedeeltelijk bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---